Blir folkeavstemning på mandag

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det var ordfører Per Kr. Lunden som tidligere i uka åpnet for å droppe den planlagte folkeavstemningen. Det sett i lys av innbyggerundersøkelsen som viste en massiv motstand mot 4k-øst med Arendal, Tvedestrand, Risør og Gjerstad.

Ordføreren tok spørsmålet opp på folkemøtene på Hope, Søndeled og i sentrum.

Det var opprinnelig bystyret som bestilte avstemningen så en eventuell avlysning måtte også avgjøres der. Det var det ikke flertall for da saken ble diskutert torsdag formiddag.

- Spill for galleriet

Den eneste som ikke ønsket avstemning var Dag Jørgen Hveem (V).

- Jeg syntes folkeavstemningen blir meningsløst slik det ligger nå. Vi ber folk om råd i en sak som allerede er avgjort. Det blir et spill for galleriet, sa han.

Hveem ble en ensom stemme i den sammenhengen. Partikollega Stian Lund mente avstemningen burde gjennomføres.

- Har vi sagt a, så må vi si b, sa han, samtidig som han fryktet at debatten rundt kommunereformen ville forsures om man nå sa nei.

Rune Hansen (MDG) mente det var merkelig at de fire ordførerne, der noen i media har erklært 4k-øst for død, skulle bestemme dette.

- Vi har startet en prosess og gjort våre vedtak. Nå er det opp til folket og politikerne å bestemme hvor dette ender. Jeg ble overrasket da jeg så at man vurderte å avlyse avstemningen.

Dermed blir det folkeavstemning førstkommende mandag.

- Gå og stem

Ordfører Per Kr. Lunden sier i en kommentar at han nå håper folk kommer på avstemningen.

- Jeg oppfordrer nå alle til å møte opp på mandag. Der må folk velge det alternativet de er mest for. De andre alternativene kan komme til folkeavstemning senere, sier han.

Artikkeltags