Historisk avtale i havn - intensjonsavtale signert

Artikkelen er over 4 år gammel

Representanter fra de fem kommunene Arendal, Risør, Vegårshei, Tvedestrand og Gjerstad har nå lagt bak seg to intensive dager med forhandlinger om en intensjonsavtale for kommunereform. Nå er den historiske avtalen signert.

DEL

Kommunereform:Som utgangspunkt til forhandlingene lå intensjonsavtalen som ble fremforhandlet å Strand Hotel Fevik i mars. Under møtet denne uken skulle detaljer ytterligere spisses. Der er det blant annet kommet frem hvilke prioriteringer en ny kommine skal legge til grunn. Da med særlig fokus på næring, samferdsel, lokaldemokratiets kår og arbeidstakernes stilling.

Selv om ordførerene nå har satt sitt navntrekk på papiret betyr ikke det at den endelig er vedtatt. Avtalen kommer opp i alle fem kommunestyrer i løpet av april, og den endelige avgjørelsen faller først i juni.

- For! Med hud og hår

Ordfører Per Lunden har ledet kommunereform-arbeidet i 5k, og sier han er godt fornøyd med representantenes innsats.

- Det har vært en krevende oppgave, men alle representantene har evnet å gjøre en god innsats inn i arbeidet, sa han. Lunden har fortsatt til gode å bestemme seg for hva han vil stemme.

Lunden er også fornøyd med hva Risør har fått til i avtalen.

- Vi har fått frem flere viktige pressiseringer når det kommer til videregående skole og vei. Dessuten har Arendal vist en stor vilje til å inkludere distriktet. De har virkelig rettet blikket østover, sier han.

Lunden har fortsatt til gode å bestemme seg for hva han vil stemme.

Det har ikke Inger Løite. Hun mener 5k er det eneste rette.

- Jeg har gått fra å være skeptisk til å bli helt overbevist. Vi trenger en mer slagkraftig kommune og det vil det bli om vi går for dette, sier hun.

Halvard Skaaland (FrP) i Gjerstad har også blitt overbevist.

- Jeg var opprinnelig for 4k-alternativet men denne prosessen har overbevist meg. Jeg går for 5k, med hud og hår, sier han.

Les intensjonsavtalen for 5k her.

Mer om avtalen og hva den betyr for Risør og Gjerstad i lørdagens avis.

Artikkeltags