Opplegget er endel av kongeparets jubileumsreise som starter i Tromsø i juni. Turen går nedover kysten ombord på Kongeskipet "Norge". Da de kongelige ankommer Kristiansand i slutten av juni er det duket for fest, der over to hundre sørlendinger får delta. Blant dem kommer det ti fra Risør og syv fra Gjerstad. I tillegg til respektive ordførere.

Ordfører Per Lunden har valgt å ta sosiale medier i bruk for å finne sine gjester.

- Det er kanskje litt vågalt, men jeg har allerede fått masse henvendelser og forslag på navn, sier han.

Gjennomsnittsborgeren

Det er ordføreren selv som bestemmer hvem som kommer med på lista.

- Jeg må prøve å finne en balanse i hvem som får bli med da både i forhold til kjønn, alder og ikke minst geografi. Målet er å finne en gruppe som i felleskap kan representere en slags gjennomsnittsborger i kommunen. Selv om jeg ikke bar bestemt meg for hvem jeg anbefaler, så tror jeg det blir en fin liste til slutt, sier han.

Hvem som når opp til de siste ti holder han for seg selv en stund til. Selv om Lunden velger sine kandidater får han ikke siste ord i saken.

- Fylkesmannen skal til slutt bestemme hvem som kommer med. Først da de har sagt sitt vil jeg avsløre lista, sier han.

Vil ha flere forslag på barn og unge

Fristen for å nominere navn til lista er fredag 8. april. Ordføreren ber folk legge all beskjedenhet til side i sine forslag.

- Det er ganske mange som har nominert seg selv og det syntes jeg er bra. Om jeg skulle ønske meg noe var det at vi fikk flere forslag på barn og unge, noe som også var et ønske fra Kongehuset, sier han.