(Tvedestrandsposten)

- Vi har hatt en familie og en enkeltperson i hjemmekarantene. En familie som har vært i Italia, hvor det var symptomer på sykdom. De gikk rett i hjemmekarantene, og ble testet på mandag , forteller leder av helse- og omsorgsenheten i Åmli kommune, Laila Nylund.

Rettelse kl.15.00: I følge enhetsleder Laila Nylund i Åmli har hun nå fått informasjon om at det kun er en person i familien som har vært på reise - ikke hele familien. Og reisen ble fortatt til Østerrike - ikke Italia. Men hele familien er i hjemmekarantene.

Onsdag kom svaret. Personen er smittet av det nye koronaviruset.

- Den andre personen som er i hjemmekarantene kom fra Polen, men der er det ingen symptomer på sykdom, så denne personen er i karantene uten å ha blitt testet, påpeker Nylund.

Vet ingenting om tilstanden

Nylund vet ikke om personen som har fått påvist smitten er blitt lettere eller alvorlig syk.

- Nei, det kjenner jeg ikke til, sier hun.

Foreløpig fortsetter helse- og omsorgsenheten i Åmli å følge de generelle rådene som kommer fra Folkehelseinstituttet, og har ikke iverksatt ytterligere tiltak utover dette.

En testet på Vegårshei

På Vegårshei er det ingen registrerte smittede, men en person i hjemmekarantene.

- Personen har vært i Italia, og er testet tirsdag denne uken. Men svaret på testen er foreløpig ikke klart, sier leder av helse- og omsorg på Vegårshei, Maja Jørgensen.