Vitne så at den siktede slo Else (59)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Et vitne så at den 35 år gamble beboeren i en omsorgsbolig i Kragerø slo mot overkroppen til den avdøde omsorgsabeideren.

DEL

Det bekrefter politiadvokat Ingrid Øygarden i Sør-Øst politidistrikt overfor TA.
 

- Vi har et sentralt vitne som så at avdøde traff 59 år gamle Else Margrete Brynemo i overkroppen, sier Øygarden.

Det politiet er usikre på er om omsorgsarbeideren døde som en følge av dette slaget. Det håper politiet å få svar på når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger. Den avdøde omsorgsarbeideren skal obduseres i løpet av dagen og svaret vil trolig foreligge i løpet av få dager.

Vil vurdre tilregneligheten

Den 35 år gamle beboeren er fortsatt siktet for vold mot den avdøde 59-åringen. Han er ikke avhørt og det vil tidligst skje neste uke.

Først vil politiet gå gjennom helsetilstanden til 35-åringen samtidig som en psykiatrisk sakkydnig vil vurdere tilregneligheten. Dette kommer til å ta noen dager.

LES OGSÅ: Politiet: Hodeskadene trolig ikke et resultat av vold
 

Det skal ha vært en rekke vitner til hva som skjedde i forkant av det fatale fallet og flere personer så kvinnen ligge på bakken. Det er imidlertid bare ett vitne som så selve slaget eller armbevegelsen mot 59 år gamle Else Margrete Brynemo.

- Vi har en god og detaljert beskrivelse av det som skjedde, sier Øygarden.

Erklært død på stedet

Den 59 år gamle omsorgsarbeideren ble funnet sterkt forslått, og skadene var så alvorlige at hun døde av dem, til tross for at hun svært raskt fikk livreddende hjelp fra en lege som tilfeldigvis befant seg i nærheten.

LES OGSÅ: Ordfører Blikra: – Vi har forsvarlig bemanning
 

Kvinnen ble erklært død på stedet – like ved bensinstasjonen på Kalstad – rundt to timer etter at den første meldingen kom inn til politiet lørdag kveld.

Den siktede er beboer i den kommunale institusjonen for psykisk utviklingshemmede der kvinnen jobbet. Institusjonen ligger få hundre meter fra det antatte åstedet.

LES OGSÅ: Tilsynsrapport: For få på jobb
LES OGSÅ: Ordfører Blikra: – Vi har forsvarlig bemanning
LES OGSÅ: Politiet frigir navnet på den avdøde
LES OGSÅ:  Politiet ber vitner om å melde seg
LES OGSÅ: Jobbet i omsorgsbolig - døde etter tur med beboer

Artikkeltags