I kveld trosset nesten 100 regnet og løp for Lars

EN AV 100: - Det var rørende med så mange som stilte opp i regnet, sier Elen Lauvhjell som både i en frivilling forening og i politikken er vara for noen med kreft.

EN AV 100: - Det var rørende med så mange som stilte opp i regnet, sier Elen Lauvhjell som både i en frivilling forening og i politikken er vara for noen med kreft.

Artikkelen er over 3 år gammel

Dårlig vær kunne ikke stoppe risørfolk fra å støtte opp om kreftsyk kamerat i kveld.

DEL

Initiativet kom i triatlongruppa i Risør da et av medlemmene ble alvorlig kreftsyk, fortalte Preben Foss i gruppa til AAB i går.Løpevennene ville samle inn penger til Kreftforeningen og vise sin støtte ved å løpe 10 kilometer sammen fra Torvet og oppover Risørveien. Gruppa er en underavdeling av Risør ski og skøyteklubb. Alle som deltok ble oppfordret til å Vippse penger til Kreftforeningen, gjennom et spesialnummer som ble opprettet for anledningen.

- Vi hadde lyst til å vise overfor familie og de rundt ham at vi bryr oss, forklarte Foss om planene.

Droppet fredagstacoen - løp i regnet

Responsen uteble ikke. Fredag ettermiddag, mens store deler av Norges befolkning var opptatt med fredagstacoen, stilte nesten 100 personer opp på torvet for å delta i løpet. Elen Lauvhjell var én av dem. Både i politikken og i frivillige lag og foreninger er hun vara for to som er rammet av kreft.

- Kreft er dessverre en sykdom som rammer veldig mange og den rammer veldig urettferdig. Når en av de sprekeste 60-åringene jeg kjenner, blir rammet, da kan det virke urettferdig. Og alltid meningsløst, sier Elen Lauvhjell.

Hun hadde for anledningen ikledd seg en spesialtilpasset t-skjorte med fornavnet til to hun kjenner som er kreftsyke.

- Rørende at så mange stilte opp

- Jeg er vara for to stykker som er rammet av kreft. Det får meg til å filosofere litt over livet, og at vi ikke skal ta ting for gitt. Det var rørende med så mange som stilte opp i regnet, sier Lauvhjell.

Økonomiansvarlig i Ski- og skøyteklubben, Thomas Axelsen, opplyser halv ni fredag kveld at det i skrivende stund allerede er kommet inn 23 000 kroner gjennom aksjonen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken