Onsdag 15. april arrangeres Dignity Day ved Risør videregående skole. I den forbindelse kommer H.K.H. Kronprins Haakon på besøk til skolen.

Kronprinsen har engasjert seg sterkt i Dignity Day der elever oppfordres til å fortelle og dele historier om verdighet i hverdagen. Det er Aktive Fredsreiser som lokalt har koordinert Dignity Day i Aust-Agder. De har engasjert lokale ressurspersoner til å delta i arbeidet og både ordfører Per Kristian Lunden og varaordfører Knut Henning Thygesen har tidligere deltatt på arrangementene ved Arendal videregående skole, det skriver Risør Kommune på sine sider.

Global Dignity er et uavhengig, ideelt og politisk nøytralt initiativ etablert av H.K.H. Kronprins Haakon, Professor Pekka Himanen (Finland) og leder av Operation Hope, John Bryant (USA). Ideen til Global Dignity oppsto i møter om internasjonale utfordringer under World Economic Forum i Davos i 2006. Initiativtakerne så et potensiale i å bruke begrepet verdighet som en kilde til positiv endring og utvikling. Visjonen til Global Dignity er å virkeliggjøre den universelle retten alle mennesker har til å leve verdige liv.