Agnete uten filter

ÆRLIG: Agnete Aasbø fra Gjerstad sier det stort sett som det er. På bloggen  «Agnetes Verden» forteller hun om både tvangstanker og kroppstyranni med en humoristisk vri.

ÆRLIG: Agnete Aasbø fra Gjerstad sier det stort sett som det er. På bloggen «Agnetes Verden» forteller hun om både tvangstanker og kroppstyranni med en humoristisk vri. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvis du ser et bilde av en jente i bare undertøyet som poserer liggende med en løk over hodet, er det antakelig Angete Aasbø (24) fra Gjerstad som vil kroppstyranniet til livs.

DEL

Det hele begynte med at Agnetes far skulle flytte familiens sofa ut av huset. Den ble sittende fast i stuedøra i barndomshjemme i Gjerstad, på høykant.

– Det første blogginnlegget var både tilfeldig og helt klart inspirert av pappa som er utrolig komisk. Jeg ler av ham og alt det rare han finner påhver dag, forteller Agnete.

Det første innlegget ble starten på etter hvert mange skråblikk fra Agnetes verden, som da bloggen ble opprettet stort sett utspilte seg hjemme hos foreldrene.

Realistisk skråblikk

– Mamma og pappa vil jo helst ikke brette utting, men med meg så har de bare måttet vende seg til det. Jeg har en mening om alt og verken kan eller vil holde igjen, slår 24-åringen fast.

Leserne blir godt kjent med den ujålete jenta som stadig byr på seg selv med et humoristisk og realistisk skråblikk.

– Jeg har ekstremt mye tvangstanker og tror nok at det er noe mange har. For meg er det viktig å kunne le av det og fortelle om alt det rare jeg gjør.

Responsen på bloggen har ifølge Agnete vært svært positiv.

Ikke redd for å stå alene

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger, og nesten utelukkende positive. De som har vært negative er så få at jeg ikke bryr meg noe om det, sier Agnete, som ikke alltid har vært like selvsikker.

– Jeg har god selvtillit nå, men sånn har det ikke alltid vært. Fram til 6. klasse turte jeg ikke rekke opp hånda og si hva jeg het engang.

Da hun begynte på ungdomsskolen endret det seg, og innen videregående hadde Agnetes selvtillit fått et voldsomt oppsving.

Ikke den jevne 24-åringen

– Jeg har mange meninger som sagt, og holder de sjeldent for meg selv. På skolen var jeg verken redd for å stå alene eller for å si ifra. Urettferdighet for eksempel, det får meg nesten til å gå av skaftet.

Hun legger ikke skjul på at hun liker oppmerksomheten hun får rundt bloggen, men hevder at hun også har et budskap.

– Du er modig og tidvis ganske dristig i bloggen din, som den gangen du la ut et innlegg av deg selv i bare undertøyet? (Her kan du se Agnetes innlegg på bloggen)

– Jeg prøver jo å oppnå noe med dette. Jeg liker for eksempel ikke idealet som er nå for tiden. Skulle jeg fulgt anbefalt BMI må jeg gå ned 14,8 kilo. Det er ikke rart at folk får spiseforstyrrelser. Jeg er nok ikke den jevne 24-åringen, jeg er verken jålete eller spesielt opptatt av dette skjønnhetstyranniet. Spør du meg har det hele gått over stokk og stein.

– Jeg skulle nok gått ned noen kilo, men jeg trives som jeg er og det er jo så mange andre problemer som er mye større enn hvordan man ser ut, sier 24-åringen.

Koht har skjønt det

Bildet av Agnete i bare undertøyet gikk denne uken sin seiersgang på Facebook etter at hun postet det på siden til Christine Koht.

– Koht oppfordret folk til å dele det de likte med kroppen sin, så da tenkte jeg at jeg måtte smelle til. Bildet har fått nesten 350 likes og mange kommentarer. Jeg tror folk syns det er greit å se en normal kropp. Christine Koht er en fantastisk dame, hun har liksom skjønt det. Da hun gikk ned 30 kilo for noen år siden ble hun tynn og sur. Nå har hun gått opp igjen og er blid som en sol.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken