Etter 16 dager i Nederland med oppgaver og opptak i konkurransen om å bli verdens mest klarsynte, satt Elisabeth Gimsøy seg på flyet hjem til Norge med en stor hemmelighet i bagasjen.

Siden midten av februar har hun ventet, og forrige torsdag kunne hun endelig avsløre, at tittelen som verdens mest klarsynte er hennes.

Fram i lyset

– Det har vært vanvittig mye pågang fra medier og ikke minst folk som vil ha kontakt for å bruke evnene mine. Det er overveldende, men samtidig så syntes jeg det er fint og ikke minst viktig at det alternative kommer fram i lyset, sier Gimsøy.

Radio- og TV-intervju, en rekke aviser og magasiner har kontaktet Gimsøy, som på kort tid har måttet finne en måte å håndtere medieoppmerksomheten.

– Det er mange skeptikere der ute, så jeg syntes det er flott å få muligheten til å fronte hva dette egentlig handler om. Samtidig er det veldig viktig for meg å verne om privatlivet mitt, sier Gimsøy.

Mange tilbud

Etter seieren i “Jakten på den 6 sans” ble Gimsøy et kjent ansikt for det alternative. Med tittelen verdens mest klarsynte, er det grunn til å tro at man vil se mer til Gimsøy i tiden som kommer.

– Jeg har fått mange tilbud som jeg ikke kan si så mye om enda, men med litt tid så har jeg nok kommet fram til hva jeg vil gjøre, sier Gimsøy, som tidligere har uttrykt at hennes største Ønske er å få sitt eget TV-program.

– Drømmen er å ha et TV-program hvor jeg reiser rundt og hvor jeg kanskje hjelper til å løse gamle kriminalsaker, sier Gimsøy og legger til:

– Jeg har tenkt mye på dette og hva jeg er best til, og det er uten tvil å lese gamle energier.

Gjorde inntrykk

Å lese gamle energier har Gimsøy både fått vist i “Jakten på den 6 sans”, og i konkurransen om verdensmestertittelen at hun mestrer.

– En av oppgavene som gjorde størst inntrykk på meg da jeg var i Nederland, var en gammel krimsak hvor en ung jente hadde blitt drept, forteller Gimsøy. Det eneste hjelpemiddelet Gimsøy fikk, var den drepte jentas mobiltelefon.

– Kjæresten til den 19 år gamle jenta var stilt for retten, men ikke dømt. Foreldrene ønsket å finne flere svar, forteller hun.