Käthe Øien trodde nesten ikke det var sant da kultursjef Jorunn Bøe i Risør kommune ringte og fortalte at hun var plukket ut til å motta Risør kommunes kunstnerstipend på 75.000 kroner og ett års gratis husleie i kunstparken.

– Det er som å vinne i lotto. Som kunstner søker man på alt man kan søke på, men det er ikke så ofte man får napp. Alle kunstnere vet hvordan man tar vare på kunst og kunstnere i Risør, så jeg opplever det som en stor ære å få dette stipendet, forteller Øien.

Tid til å leke

Den nyankommede kunstneren er i hovedsak maler. Men Käthe Øien holder også på med fotografi og digitale medier – et område hun vil utvikle videre mens hun er i Risør.

– Hjemme i Oslo har jeg ganske mange forpliktelser. Her håper jeg at jeg kan få leke med kjente medier, og forsøke meg på nye medier. Jeg har noen svake ideer, men forsøker først å tømme hodet slik at jeg kan dras med av stemningen på stedet jeg er på.

For tanken om å komme seg litt ut av Oslo har hun båret en stund.

– Men da måtte jeg til et sted hvor jeg kan se vann. Da jeg så stipendet i Risør, tenkte jeg at dette kunne være første skritt.

Les hele reportasjen i torsdagens Aust Agder Blad