-Jeg føler meg beæret over å bli hedret med denne prisen, sier Sverre Aukland. Tannlegen, som i en årrekke har stått sentral i forbindelse med livet på de skrå bredder i Risør, nærmere bestemt de ulike musikkteateroppsetningene. Han innrømmer at han ble overrasket da han fikk beskjeden.

–Du overtok musikkteateret etter legendariske Marianne Kveim. Du har vært strukturert og instruert med fasthet fra øvelse til øvelse. Du beholder roen uansett hva som skjer. Lovordene fra ordfører Knut Henning Thygesen var mange da han presenterte årets kulturprisvinner for bystyret. Ikke slik å forstå at han trengte noen form for introduksjon.

Man skal nemlig ha vært på lang reise, for ikke å ha hatt en anelse om hvilken betydning Sverre Aukland har hatt for det fantastiske musikkteatermiljøet, som Risør har høstet mange lovord for.

Hovedpersonen selv innrømmet at han var beveget. Samtidig roste han politikerne for deres velvilje i forhold til kultur. Han trakk også fram at prisen egentlig går til alle ildsjeler, alle de mange hvis hjerter brenner for lokal kultur og frivillig arbeid generelt.