Gå til sidens hovedinnhold

Høster lovord for Oslobok

Artikkelen er over 9 år gammel

I ett år svevde fotograf Rune Nylund Larsen høyt over Oslo for å fange byens sjel. Nå er endelig bildeboken “Over Oslo” kommet i butikkhyllene og de mange lovordene har ikke latt vente på seg.

Den er ingen lettvekter, bildeboken Rune og Heidi Nylund Larsen har laget om landets hovedstad.

På 351 sider presenterer de to byen som svært mange har et nært forhold til, ikke minst ordfører Fabian Stang.

Løft blikket!

– Jeg synes det ble en kul og morsom bok. Skal man bli kjent med byen sin, må man løfte blikket og skaffe seg litt oversikt. Det gjør denne boken til de grader. Det er fascinerende hvor annerledes alt ser ut ovenfra, samtidig som man ganske fort kjenner seg igjen når man først venner seg til denne måten å betrakte byen på, sier Stang til Aust Agder Blad.

I den rykende ferske boken som ble lagt ut for salg denne uken, kan man også lese Stangs forord som gir boken en verdig og svært informativ innledning. Et kompliment til byen

– Jeg synes boken er et hyggelig supplement til den litteraturen vi allerede har om denne byen som mange har sterke meninger om. Jeg synes dessuten boken forsterker det inntrykket jeg allerede har av Oslo som en vakker by. Også er det jo et kompliment til byen at de som står bak boka ikke er fra byen selv, sier Stang.

Det var blant annet dette som var bakgrunnen for at fotograf Nylund Larsen bestemte seg for å sette i gang med prosjektet.

Nysgjerrig på Oslo

– Jeg var nysgjerrig på Oslo. Jeg har aldri bodd der og så på prosjektet som en mulighet til å bli kjent med byen.

Nysgjerrigheten resulterte i mange timer høyt svevende over byen, ikke alle like enkle.

– Det har vært noen utfordringer. I tillegg til at jeg blir ganske dårlig hver gang jeg flyr, sørget en særdeles dårlig sommer for vanskelige forhold. I tillegg er luftrommet over Oslo sentrum svært vanskelig å få tilgang til, forteller Rune.

Mange sene kvelder

Til tross for hindringer kom han i mål, og med kyndig hjelp fra sin kone, grafisk designer Heidi Nylund Larsen, har de to laget et prakteksemplar av en bok.

– Det har blitt mange sene kvelder hjemme i kjelleren, men samarbeidet har vært utrolig bra og vi er svært stolte av resultatet, sier Heidi.

Også for Rune har samarbeidet vært en svært positiv erfaring.

– Heidi har bidratt til å gi boka en god balanse og sørget for at vi har fått med bilder som har myket mye opp. Det har også vært svært effektivt å kunne jobbe så tett som vi har gjort.

Stor tro på boka

Boken er utgitt av forlaget Nova, som har stor tro på at “Over Oslo” vil bli en bestselger.

– Da Rune presenterte ideen følte vi oss såpass sikre på at det ville bli et bra resultat, at vi valgte å satse på prosjektet som har vært relativt kostbart, sier forlagssjef, Jan S. Hervig. Ifølge Hervig har både Tanum og Norli kjøpt inn store kvantum av boken som også vurderes oversatt til engelsk.

– Det er en svært informativ bok med både sylskarpe fantastiske bilder og god tekst om alle bydelene i Oslo. I tillegg har boken kapittelet “Etter 22.07.11” og “Ski-VM” som vi mener både løfter og styrker boken, sier Hervig.