– Jeg vokste opp i en kristen familie og ble ofte tatt med i kirken. jeg hørte på alt som ble sagt, men det gikk liksom aldri inn, jeg forsto det ikke, forteller Elisabeth Gimsøy.

Det skulle gå noen år før Gimsøy gikk sine egne veier, men allerede som barn visste hun at hun hadde hjelpere og synske evner.

– For meg har det vært viktig å finne sin egen tro, og holde fast ved den, sier Gimsøy, som opprinnelig er fra Boltås i Troms fylke, men som har vært bosatt i Risør det siste året.

Vant jakten på den 6. sans

Da hun vant jakten på den 6. sans i 2010, løste hun en rekke utfordrende oppgaver, og fikk vist sine evner for hele landet. I dag lever Gimsøy av å være det hun selv beskriver som en kanal for universet.

– Det går ut på at jeg hjelper folk som kontakter meg med å få en bedre hverdag ved å bruke mine spirituelle guider. Jeg kobler meg opp på en kanal for å sette klientene i kontakt med avdøde, og for å hjelpe dem å stå i kraften av sitt eget liv, forklarer Gimsøy som tror det blir en utfordrende og spennende debatt.

– Jeg håper at det blir en konstruktiv debatt og at vi kan vise respekt for hverandre og det hver og en tror på, sier Gimsøy.

Variert bakgrunn

De har svært variert bakgrunn, debattantene Gimsøy møter under debatten. Både Vidar Bøe, tidligere politimann som har viet hele sitt liv for andre og som tror på bønn, og Cornelius Jakhelln, Black metalmusiker, forfatter og filosof, har begge sterke overbevisninger.

– Jeg er religiøs i den forstand at jeg alltid har hatt et åndelig forhold til naturen, sier Jakhelln på telefon fra Jerusalem.

32-åringen fra Kristiansand har en doktorgrad i filosofi fra Sorbonne-universitet i Paris, han vant nordisk romankonkurranse med boka “Gudenes fall” om norrøn mytologi, og kjenner alt fra sørlandskristendom til eksistensfilosofi og gammel åsatro.