Drakk te hos selveste kongen

FORNEM INVITASJON: Oddvar Hummelvoll ( i midten med grå dress) ble invitert til å drikke te sammen med kongen og dronningen på torsdag.Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

FORNEM INVITASJON: Oddvar Hummelvoll ( i midten med grå dress) ble invitert til å drikke te sammen med kongen og dronningen på torsdag.Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Artikkelen er over 5 år gammel

På torsdag måtte lærer, kulturformidler og sanger Oddvar Hummelvoll ta på seg sitt fjongeste antrekk og sitt bredeste smil. Turen gikk til slottet for å drikke te med selveste kongen.

DEL

På torsdag var det duket for «afternoon tea» på Slottet. Dit hadde kongeparet invitert kvinner og menn, forbi pensjonsalder, som alle har gjort en stor frivillig innsats i eget nærmiljø. Deriblant Oddvar Hummelvoll fra Risør, som i en mannsalder har engasjert seg for sang- og kulturlivet i Risør.

Kongen skal i sin tale ha takket alle de inviterte for innsatsen de gjør i sitt lokalsamfunn.

– Livet består av mange ulike faser – som byr på sine egne gleder og utfordringer. Jeg tror vi alle har behov for å oppleve at det er bruk for oss og våre ressurser – uansett hvor i livet vi befinner oss, skal han ha sagt.

Hummelvoll hadde aldri vært på slottet før, og satt enorm pris på både invitasjonen og selve arrangementet.

–Det var en fantastisk opplevelse. Selv om det var mange gjester som var invitert, så var møtet med kongen og slottet veldig personlig, sier han.

Foruten kongen var også både Dronning Sonja og Prinsiesse Astrid til stede.

Underholdningen var ved Åse Kleveland.

Etter måltidet, som besto av te, scones og sandwicher, fikk de frammøtte en tur rundt i mange av slottets funksjoner.

–Vi ble fulgt rundt av slottets kurator og fikk blant annet se statsrådsrommet og det såkalte fulgerommet. Et fantastisk lite rom der veggene var fulle av fuglemotiver, sier han.

Det var Risør kommune og ordfører Per Lunden som hadde foreslått Hummelvoll til Slottet.

(Det sto dessverre feil i papirutgaven, da det sto at Prinsesse Ragnhild var tilstede. Det er selvsagt galt, da Ragnhild døde i 2012. Det skulle selvsagt være Prinsesse Astrid. Det er korrigert i nettartikkelen)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken