Gå til sidens hovedinnhold

Starter bokhøsten i Risør med Vetle Lid Larssen

Artikkelen er over 5 år gammel

Vetle Lid Larssen åpner førstkommende tirsdag sesongen for forfatterbesøk i Litteraturrommet på Risør Bibliotek. Der blir det trolig trangt om plassen.

Sist gang den populære forfatteren var i Risør fylte han lokalene, og alle signaler peker mot en repetisjon.

– Han er jo veldig engasjerende, og sist hadde han publikum i sin hule hånd, forteller Eva Christensen ved Risør Bibliotek.

Favner mange

Forfatterbesøkene er et samarbeid mellom biblioteket og Lindstøl Libris i Risør, og Harald Lindstøl er glad for at man starter med et så sterkt navn som Lid Larssen.

– Han skal fortelle om sin seneste bok «Hvordan elske en far – og overleve». Den er selvbiografisk, og mange kjenner jo faren Lars Andreas Larssen, sier Lindstøl.

Det at boken har fått veldig gode omtaler, legger ikke akkurat en demper på forhåpningene om at folk skal valfarte til biblioteket.

– Boken handler jo om forholdet mellom far og sønn, og er en aktuell bok, sier bokhandleren.

Et rom som fungerer

Før ombyggingen av Risørhuset, ble kinosalene tatt i bruk når forfatterne kom på besøk. Nå har man Litteraturrommet, som ifølge Christensen og Lindstøl fungerer perfekt til formålet.

– Mye av tanken med rommet var å kunne holde denne typen arrangementer, og et bibliotek skal jo være en sosial møteplass. På det meste har vi hatt over 100 tilhørere her, mens det vanlige nok er fra 60–70 og opp mot 100, sier Christensen.

Rammen rundt arrangementet kan heller ikke bli stort bedre, mener de to.

– Det er jo fint med forfatterbesøk i et rom hvor man er omringet av bøker, sier Lindstøl.

Flere forfattere kommer

Utover høsten blir det flere spennende forfatterbesøk. Så langt er navn som Selma Lønning Aaro, Maja Lunde og Kari F. Brænne klare, og det jobbes fortsatt med enkelte andre navn.

– Lunde har skrevet mye for barn og barne-TV, men dette er hennes første bok for voksne. Den er allerede solgt til ti land. Hun kommer hit sammen med Brænnei november, og opplegget går på at de forteller litt om bøkene sine og leser utdrag. Uka før kommer Selm Lønning Aaro og presenterer boka «Jeg kommer snart» og forteller om sitt nyeste bokprosjekt om Anna Munch, en bok som kommer i 2016.

Kommentarer til denne saken