Ny satsing på Bårdar

Bårdar Akademiet tilby fra og med dette skoleåret 1-årig yrkesforberedende utdanning i dans og musikkteater i Tvedestrand.

Bårdar Akademiet tilby fra og med dette skoleåret 1-årig yrkesforberedende utdanning i dans og musikkteater i Tvedestrand.

Artikkelen er over 5 år gammel

Bårdar Akademiet styrker sin utdannelse gjennom å tilby 1-årig yrkesforberedende utdanning i dans og musikkteater i Tvedestrand.

DEL

- Bårdar Akademiet i Oslo er nå blitt fagskole og kravene til forkunnskaper for studenter stiger stadig, sier rektor ved Bårdar Akademiet i Oslo, Hilde Haugan.

- Vi har derfor laget en ny struktur for Bårdar Akademiets 10 årige avdeling i Tvedestrand som fra studieåret 2012-2013 blir en spesialisert utdanning som tar sikte på å forberede studenter til videre studier innen dans og scenekunst for eksempel ved vår fagskole i dans og musikkteater i Oslo, legger hun til.

Bredt opplæringsprogram

Studiet i Tvedestrand går inn i den nye studiestrukturen for Bårdar Akademiet og gir et bredt faglig opplæringsprogram der det vektlegges at studentene får en grunnleggende plattform når det gjelder både dansefag og musikkteaterfag.

Utdanningen har hovedfagene jazzdans, klassisk ballett og sang. I tillegg gis det ukentlig undervisning i skuespill, moderne/improvisasjon og musikaldans og periodevis innføring i stepp, hip-hop m.m.

Det jobbes med å utvikle evne til å utvikle grunnleggende teknikk, fagforståelse og kunstnerisk formidlingsevne. Studentene får grundig opplæring og trening i det å mestre auditionteknikk som kreves for å søke videre utdanning innen scenekunst.

Individuell oppfølging

Tor Morten Halvorsen er fungerende rektor ved Bårdar Akademiet i Tvedestrand. Han sier:

- Vi fokuserer på tilby våre studenter individuell oppfølging og tilrettelagt undervisning av høy kvalitet. Vi samarbeider tett med Bårdar Akademiet i Oslo og får jevnlig gjestepedagoger derfra. Mange av våre studenter har satt pris på og dratt stor nytte av et år med full fokus hos oss før man kastes ut i større klasser og utfordrende storbyliv. Vi er stolte av at over 80 prosent av våre studenter som har søkt videre danse- musikkteaterutdanning har kommet inn på slike studier.

Det arrangeres ved flere anledninger Åpen dag ved skolen i Tvedestrand der man får treffe dette årets studenter og ha klasser med skolens pedagoger. De som ønsker det vil også gjennom et slikt besøk bli vurdert som søkere til neste års studium.

Søknadsfrist for opptak til skolen er 1.mars 2012.

Artikkeltags