I morgen håper de å fylle kirken på julekonserten

Risør Motettkor har konsert i Risør kirke søndag.

Risør Motettkor har konsert i Risør kirke søndag. Foto:

Søndag har Risør Motettkor konsert i Risør kirke.

DEL

Koret satser på å fylle Risør Kirke, kommunenes vakreste og mest stemningsfulle konsertlokale. Julekonsertene begynte i 1971, samme år somkoret startet opp. I snart femti år har koret avsluttet konserten med «Deilig er jorden», sammen med de frammøtte. Da kan jula komme!

De siste årene har konserten fått navnet «Det hev ei rose sprunge», etter en kjent og kjær julesang. Gamle og nye sanger vil avløse hverandre, julemusikk fra England, Argentina, Tyskland, Sverige, Danmark og selvsagt Norge. Moderne rytmer, folkemusikk og mer klassisk korsang skal fylle kirken. Publikum vil få høre sanger fra evensongtradisjonen i England, og utdrag fra Juleoratoriet av Bach. Noen av de gamle julesangene har blitt modernisert flere ganger med hensyn til språket, denne kvelden vil koret synge flere av dem i sin gamle språkdrakt. Og de som kommer skal selvsagt få lov til å synge med på noen av sangene. Mye er kjent stoff, men koret leter alltid etter nye sanger, som kanskje kan bli klassikere.

Koret har også i år noen gjester. Marius Monrad fra Moen skal spille hardingfele, som han har gjort med Motettkoret før. Dette klangrike og nesten mystiske instrumentet passer særdeles godt til mange av julemelodiene. I tillegg kommer sopranen Ingrid Vetlesen. Ingrid er utdannet på konservatoriene i Tromsø og Stavanger, samt Operaakademiet i København. Hun debuterte som Barbarina på Det Kongelige Teater i København i 2008, og har siden opptrådt på scener og festivaler i inn- og utland. Nå bor hun med familien sin i Lillesand. Hun var nettopp i Risør i forbindelse med en annen konsert, nå er det mulighet til å høre henne igjen!

Dirigent Tor Morten Halvorsen, bosatt på Lyngør, må i båt til alle øvelser. Kanskje turene over fjorden til Gjeving i mørke høst- og vinterkvelder inspirerer ekstra til å få det beste ut av Risør Motettkor på en kveld der mørke og lys står sentralt.

Artikkeltags