Starter DIS-Risør

Fra venstre: Kjell Mo, Gaute Zøllner og Anders Mortensen, som alle flittig bruker internett i sin slektsforskning.

Fra venstre: Kjell Mo, Gaute Zøllner og Anders Mortensen, som alle flittig bruker internett i sin slektsforskning. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Nettbaserte slektsforskere i Risør, starter nå sin egen gruppe i Risør. Håpet er at man skal kunne hjelpe hverandre i jakten på forfedre.

DEL

– Vi har sett at det er mange som driver med slektsforskning på data, og ønsker derfor å starte en egen gruppe her i Risør, forteller Gaute Zøllner.

Allerede førstkommende torsdag starter man opp med å møtes på Risør bibliotek. Alt som en del av de kryptiske bokstavene DIS.

DIS står for Data i slektsforskningen, og det finnes allerede et eget DIS Aust-Agder.

– Der er vi nesten 200 medlemmer. Av disse kommer kanskje seks – sju stykker fra Risør, men vi har sett at det er mange som driver med slektsforskning her, så vi håper å få opp et aktivt DIS Risør, sier Zøllner, og understreker at man ikke må bo i Risør for å være med.

For de som driver med slektsforskning er det flere fordeler ved å være med i DIS.

– Man får tilgang til medlemssidene til DIS-Norge og man får et sted å gå om man står fast i slektsforskningen, sier Anders Mortensen.

– Dessuten kan vi som bor i Risør hjelpe hverandre med tips, føyer Zøllner til.

Mortensen er helt enig i nettopp det.

– Det er nok en del gratis å hente på de andre allerede har funnet ut om man blir med.

Foreløpig har man planer om å møtes i biblioteket en gang i måneden. Stedet er ikke tilfeldig valgt.

– Her finner vi jo slektsbøkene å lete i, samtidig som det er internettilgang. Så nå håper jeg mange stiller opp, avslutter Zøllner.

Artikkeltags