Stiller ut felles kunstprosjekt

Bibiche Mourier og Ola Steen har for første gang gått sammen i et kunstprosjekt.  Utstillingen de kaller en hyllest til havet åpnes i galleri Osebro i Porsgrunn lørdag 10. mai. For de to kunstnerne er det også en baktanke med tema. - Det å være bevisst naturen og forholde seg til den tiden vi lever i, er også et viktig budskap, sier Steen.

Bibiche Mourier og Ola Steen har for første gang gått sammen i et kunstprosjekt. Utstillingen de kaller en hyllest til havet åpnes i galleri Osebro i Porsgrunn lørdag 10. mai. For de to kunstnerne er det også en baktanke med tema. - Det å være bevisst naturen og forholde seg til den tiden vi lever i, er også et viktig budskap, sier Steen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Keramiker Bibiche Mourier og grafiker Ola Steen er to av Risørs mest markante kunstnere. Nå har de slått seg sammen i et felles kunstprosjekt som stilles ut i galleri Osebro i Porsgrunn.

- Det var Ola som spurte om jeg ville være med på prosjektet, noe jeg ikke kunne si nei til, forteller Mourier.

I snart 40 år har hun jobbet med keramikk i Risør og er i følge galleri Villvin en av de bestselgende kunstnerne i kommunen.

Inspirasjon i et gammelt minne

- Jeg har vært velsignet alle disse årene og klart å holde kreativiteten oppe. Før jeg satt i gang med dette prosjektet hadde jeg forøvrig en periode hvor jeg var inne i en kreativ tørke, forteller Mourier.

Samarbeidet med Steen ble forløsende, og med tema hav og fisk gøyv hun løs på produksjonen med liv og lyst.

-Jeg er utrolig lykkelig, det føles utrolig godt å være i gang igjen, sier Mourier.

Inspirasjonen til å ta fatt i tema fant hun i et over 30 år gammelt minne.

- Jeg hentet frem en opplevelse jeg hadde i Nordsjømuseet i Hirtshals for 33 år siden. Gjennom et glassmonter så jeg en rokke og ble veldig fasinert av de vakre bevegelsene og formene, forteller Mourier.

Makrellens mønster og farger

Rokker og flyndrer har vært en stor inspirasjon for Mourier, og formen går igjen i samtlige av arbeidene.

- Jeg har også latt meg inspirere av makrellens mønster og farger og ikke minst, koraller, sier Mourier, som de siste årene også har jobbet med smykker.

- Det har vært en vanskelig prosess å jobbe med smykker, men jeg føler nå at jeg begynner å få taket på det, sier keramikeren.

For Steen er tema hav og fisk mer enn vakre former og farger, det har også en dypere og politisk betydning.

- Dette det er ikke bare en hyllest til havet, det er også en baktanke og et politisk budskap i forhold til tiden vi lever i. Vi må være bevist den sårbarheten som finns i havet og respektere og ta vare på alle arter, sier Steen.

Sild og den perfekte formen

Steen vil vise tilsammen 30 bilder i utstillingen i Galleri Osebro i Porsgrunn.

- Det blir både nye arbeider og noen av mine tidligere, sier Steen, som har brukt silda som sin inspirasjon og brukt mye tid i jakten på den perfekte formen.

- Jeg har vært veldig inspirert av fisk og særlig silda. Sild er jo nesten kultur i Norge og mange har et nært forhold til den, sier Steen.

Den lidenskapelige fiskeren har hatt mange turer i vinter med stegla under armen. Men har han funnet den perfekte formen?

- Hva er egentlig den perfekte formen, spør kunstneren.

- For meg handler også tema om å se det vakre i fisken. Når det kommer til å jobbe grafisk så tar ting ofte tid og må modnes, sier Steen.

Utelukker ikke Risør

Førstkommende lørdag åpner utstillingen med de to Risørkunstnerne i Galleri Osebro i Porsgrunn.

- Dette er et anerkjent galleri som vi begge har hatt separatutstillinger i tidligere, sier Steen, som ikke ser bort ifra at utstillingen også kan bli vist i Risør.

- Jeg ser ikke bort ifra at det kan skje, men kan heller ikke love noe, avslutter Steen.

Artikkeltags