Uhøytidelig designvorspiel

Sari Syväluoma og Nina Gresvig jobber for tiden intenst frem mot Kick-off for årets BeyondRisør.

Sari Syväluoma og Nina Gresvig jobber for tiden intenst frem mot Kick-off for årets BeyondRisør. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Årets BeyondRisør starter opp med konsert, utstilling og “Pecha Kucha”. En uhøytidelig åpning med internasjonale gjester, og mange smakebiter fra designverdenen.

DEL

– Dette er en fin anledning for dem som kanskje ikke er like interessert i konferansen til å uansett få en skikkelig smakebit av Designbiennalen, forteller Nina Gresvig.

Hun og Sari Syväluoma jobber nå på spreng for å gjøre alt klart for BeyondRisørs Kick-off i Kunstparken.

– Det hele begynner med at jazzansembelet “Sørnorsk ungdomsstorband” holder konsert på utsiden. Deretter er det klart for utstillingen “Beyond Design”, som inneholder arbeider av MA studenter fra fire høyskoler i Business og Design, forteller Syväluoma. Så blir folk pent loset inn til “Gymnaset” kafé hvor Arnfinn og Co er i full beredskap, med rikelige mengder mat og drikke. Mens dette foregår gjøres galleriet klart for “Pecha Kucha Night”. Syväluoma forklarer hva dette går ut på.

Presentasjon som underholdning

– “Pecha Kucha” har blitt et viktig forum internasjonalt innen idéutveksling og nettverksbygging. Det arrangeres nå i mer enn 450 byer over hele verden og har blitt en integrert del av det kreative miljøet disse stedene. Det skal være uformelt og gjerne på steder som har bar eller restaurant, forklarer Syväluoma.

– Med like rammer for alle blir presentasjonene konsise, interessenivået holdes oppe og publikum blir underholdt. Det sikrer en god atmosfære og gjør kvelden uhøytidelig. I tillegg gjør formatet at innholdet blir tilgjengelig også for de som ikke nødvendigvis er direkte involvert i faget, men som ønsker et innblikk i hva som skjer. Vi tenker ikke på en klassisk bedriftspresentasjon, men en presentasjon som overrasker publikum. Noe man vil dele med andre. Det er lov å være veldig personlig, morsom og tenke nytt.

Besøk fra fire verdensdeler

I Kunstparken vil det bli ca. ti korte “Pecha Kucha-presentasjoner”. En av dem som vil fortelle om sitt arbeid er Morten Skjærpe Knarrum med prosjektet: “Bak murene i Vik”. Han har spurt seg selv hvordan design kan gi noe til de innsatte. Han har så tegnet ut møbler som skal produseres i et fengsel, og ser samtidig på mulighetene for å inkludere de fengslede i deler av designprosessen. Derfor hadde han høsten 2010 en workshop sammen med seks innsatte i Vik fengsel i Sogn. Han ønsker å utforske om design vil kunne spille en rolle i framtidens kriminalomsorg.

– I tillegg til presentasjonene får vi en liten hilsen fra eierne av konseptet “Pecha Kucha” i Japan. Det synes vi er veldig morsomt. Alle BeyondRisørs foredragsholdere vil også være til stede under dette Vorspielet. Vi får dermed besøk fra fire verdensdeler i Kunstparken, og det gleder vi oss veldig til. De kommer nok til å synes det er ganske pussig å plutselig befinne seg i en så liten by som Risør, men de vil elske det, sier Gresvig.

Onsdag 20. juni er det altså klart for jazzkonsert, utstilling, presentasjoner, mat og drikke, samt internasjonal mingling.

Artikkeltags