Ble overrasket med Gjerstad kommunes kulturpris

Heder og ære: Ole Einar Seierdalen har vært engasjert i Fiane ungdomslag i en mannsalder. Fredag kveld ble han gjort stas på da Gjerstad kommune delte ut kulturprisen under den årlige kulturkvelden. Foto: Inger Løite

Heder og ære: Ole Einar Seierdalen har vært engasjert i Fiane ungdomslag i en mannsalder. Fredag kveld ble han gjort stas på da Gjerstad kommune delte ut kulturprisen under den årlige kulturkvelden. Foto: Inger Løite

Ole Einar Seirdalen (47) liker ikke å ha fokus på seg selv, men i kveld var alles øyne på ham.

DEL

– Jeg kjenner han som en lun, blid, sympatisk og tillitvekkende fyr som ikke ønsker å ha fokus på seg selv, men i kveld må han tåle å få litt oppmerksomhet, sa ordfører Inger Løite (Ap) da hun presenterte årets kulturprisvinner i Gjerstad i kveld.

Overrasket prisvinneren

Tradisjonen tro gikk kulturkvelden av stabelen første fredag i november, og tradisjonen tro visste prisvinneren fint lite om hva som ventet ham.

Seierdalen trodde han bare skulle opptre med dansegruppa fra Fjelltun, men det var mer i vente for den engasjerte og danseglade 47-åringen.

Et hjerte for ungdom

– Prisvinneren har et stort engasjement for ungdom og er opptatt av at ungdom skal ha et tilbud i et trygt og rusfritt miljø, sa ordføreren, og la til at Seierdalen har et spesielt engasjement og hjerte for dem som har kommet litt skeivt ut.

– Han har brukt mye energi og klokskap for å få de med i et sunt miljø, sa Løite i talen før hun avslørte hvem prisvinneren var.

Engasjert «hele livet»

Løite forteller at 47-åringen har vært engasjert i Fiane ungdomslag «hele livet».

– Han har blant annet utviklet dansemiljøet på Fjelltun til å bli veldig stort med mange forskjellige sjangre, sier hun.

Seierdalen bor i Gjerstad, jobber som flyktningkonsulent i Vegårshei kommune, og har tvillingdøtre i slutten av tenårene.

– Vi ble raskt enige

Jakten på hvem som skulle få Gjerstad kommunes kulturpris startet i midten av september, og da fristen gikk ut 22. september, var det kommet inn seks forslag.

Det er formannskapet som bak lukkede dører bestemmer hvem utmerkelsen skal gå til.

– Formannskapet var raskt enige om at Seierdalen er en verdig vinner, forteller Løite.


De siste vinnerne av kulturprisen:

2018: Steinar og Thorild Aasbø

2017: Nils Grantangen

2016: Bjørn Urfjell

2015: Kai Ove Sandåker

2014: Svein Brekka

2013: Torund og Per Urfjell

2012: Gjerstad JFF/Gjerstad skytterlag

2011: Knut Magne Valle

2010: Marie Mæsel


Artikkeltags