Rekordmange søkere til kunststipend og kulturmidler

Kultursjef Torolf Kroglund opplever at mange ønsker å bli tildelt et prosjekt eller kunststipend fra Risør kommune.

Kultursjef Torolf Kroglund opplever at mange ønsker å bli tildelt et prosjekt eller kunststipend fra Risør kommune.

Av

Det er satt ny rekord hva angår søknader til kunst og prosjektstipendier. I alt havnet 35 søknader på kultursjef Torolf Kroglunds bord innen fristens utløp 1. april.

DEL

Dette kunne kultursjefen opplyse i formannskapet torsdag kveld. Han kunne også fortelle at det var mange gode søknader. For å vurdere søknadene har kultursjefen også tatt initiativ til å etablere en ny kunstkomite. Et utspill som fikk Lill Jorunn Larsen (Krf) til å stille spørsmål om hvorfor en ny komite var etablert.

Et spørsmål kultursjefen parerte ved å vise til at den forrige kultursjefen hadde valgt medlemmer til den forrige komiteen, men at han, som ny kultursjef, ønsket å foreta egne valg.

Komiteen består for øvrig av Nina Gresvig, Trine Karlsvik og Harald Solberg. Sistnevnte er knyttet til Bomuldsfabrikken i Arendal. I tillegg opplyste kultursjefen at han ønsket å få med både en forfatter og en musiker i komiteen. Dette fordi det i søknadsbunken også var søknader fra forfattere og musikere.

I tillegg kunne Kroglund opplyse at han også antok det var satt ny rekord når det gjelder søknader til kulturmidler. I alt 31 søknader til denne potten var registrert innen fristens utløp 1. april. Litt under halvparten av disse er allerede behandlet av idrettsrådet under ledelse av Christian Axelsen.

Artikkeltags