Lofotposten skriver at politiet meldte rundt klokken 13.00 onsdag at en person var meldt savnet etter en fallulykke på Reinebringen i Moskenes.

Gikk i følge med tre andre

Videre opplyser de at politiet i Nordland bekrefter at kvinnen som omkom på Reinebringen onsdag, har tilknytning til Vågan kommune, og at kvinnen gikk sammen med tre andre da ulykken inntraff.

– Det var totalt seks personer som befant seg i fjellet da ulykken skjedde. Den forulykkede gikk i et turfølge på fire personer. To av disse er lokale. Personene i turfølge gikk to og to, opplyser operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Mari Lillestø.

– Den forulykkede og en av de andre i følget hadde gått i forveien. De var ganske langt foran de to andre personene da ulykken inntraff, sier Lillestø til avisen.

I følge Lofotposten skal politiet klokken 13.35 ha meldt at utrykningsenheter hadde kommet fram til stedet og lokalisert personen. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp. Livet sto dessverre ikke til å redde. Klokken 14.18 ble en kvinne i 20-årene bekreftet omkommet.

Fra Østre Agder

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Mari Lillestø kan bekrefte ovenfor Aust-Agder Blad at den avdøde har bodd i Øste Agder, og at de pårørende er varslet.

– Jeg kan bekrefte at den avdøde kvinnen har bodd i Østre Agder, mer kan jeg ikke si, opplyser Lillestø til Aust-Agder Blad.

– Farlig

Lofotposten har også vært i kontakt med ordfører i Moksnes kommune, Lillian Rasmussen.

– Det er rett og slett farlig å gå der nå. Det er is og glatt. Vår henstilling er at man ikke skal gå der. Det er for farlig, sier Rasmussen.

– Det er en tragedie når et ungt menneske går bort. Det er ufattelig trist for de pårørende og vennene rundt. Det er de som har det tøffest nå, legger hun til.

Kommunen har i følge avisen tatt i bruk rådhuset hvor de involverte kunne samles.

– Vi har pratet med dem, og sørget for at de har fått mat og drikke. Vi avventer videre hva vi vil gjøre, avhengig av de involvertes behov. I en ulykke som dette forteller de involverte hva de ønsker av oss, så vil vi følge det opp, forklarer ordføreren.