Kystpasset Agder: – Fem stempler gir deg dagspass til Trebåtfestivalen

Ole Jacob Broch er daglig leder for Risør trebåtbyggeri, og en av styremedlemmene i Regionalt nettverk for kystkultur, sjøfartshistorie og fartøyvern i Agder, som har laget Kystpasset Agder.

Ole Jacob Broch er daglig leder for Risør trebåtbyggeri, og en av styremedlemmene i Regionalt nettverk for kystkultur, sjøfartshistorie og fartøyvern i Agder, som har laget Kystpasset Agder. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Risør Kystkultursenter, sammen med andre aktører fra Agder har laget Kystpasset Agder for å bidra til å skape undring, interesse og initiativ til å komme seg ut og oppleve alt regionen har å by på.

DEL

Regionalt nettverk for kystkultur, sjøfartshistorie og fartøyvern i Agder har laget Kystpasset Agder. Nettverket består av samarbeidspartnerne: Risør Kystkultusenter, Risør Trebåtfestival, Bratteklev skipsverft, Lyngørfjorden Kystkultursenter og Lillesand by- og sjøfartsmuseet.

Konseptet går ut på at man skal besøke minst fem serverdigheter i Agder, få stempel for hver av de, og etterhvert byttet ut stemplene med et dagspass til Trebåtfestivalen, som arrangerers i Risør 1-3.august.

Passet består av flere sider med informasjon om selve kystpasset, serverdighetene, kart og plass til stempel. Blant serverdighetene finner vi Furøya, MF Øisang, Risør Kystkulutsenter, Lyngørfjorden kystkultursenter, Sjøfartsmuseet i Aust-Agder og mange fler. Til sammen finnes det 14 forskjellige serverdigheter fordelt på kystfjorden i Agder.

Vil løfte frem kysten i Agder

Ole Jacob Broch, dagligleder for Risør trebåtbyggeri og styremedlem i Regionalt Nettverk forteller til Aust Agder Blad at nettverket startet opp i slutten av 2018, og siden har de jobbet med passet.

– Dette er et personlig pass der man kan skrive inn navnet sitt og få stempel for hver serverdighet man er på. Vi oppfordrer selvfølgelig til å dra på alle, men minst fem gir deg et dagspass til Trebåtfestivalen, forteller Broch.

Broch og de som står bak Kystpasset vil løfte frem kystkulturen i Agder. Han mener at kystkulturen er viktig, og at serverdighetene knyttet opp til den er for lite snakket om.

- Agder er på vei til å bli en region, en reise gjennom kystdestiasjonene kan være en tilpassning til det. Vi jobber derfor med å løfte frem destinasjonene rundt kysten, og vise frem felleshistorien i Agder.

Han oppfordrer familier, turister, lokale og de som er historie interesserte til å være med kystreisen i sommer.

– Man kan ta med seg turutstyr og nistepakke og dra på en dagstur for å oppleve de serverdighetene som ligger nærmest. Det finnes to serverdigheter i Risør og flere litt utenfor. På kun en dag kan du få med deg fem forskjellige destinasjoner, og da har du nok stempler til et dagspass til Trebåtfestivalen, sier Broch.

Kystpasset kan du finne på turistkontoret i Risør, og på alle destinasjonene.

Kystpasset kan du finne på turistkontoret i Risør, og på alle destinasjonene. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken