Her merker Kystverket skjær i Sandnesfjorden

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uka startet Kystverket på jobben med å merke flere skjær i Risør.

DEL

Onsdag var fartøyet «Oljevern03» på plass i Risør for å merke fire skjær i skjærgården. Allerede første dag ble det satt opp to stenger ved Bremsund, sørvest av Bremsundholmen.

Torsdag fortsatte arbeidet ved Lille Furøya i Sandnesfjorden. Skjæret er om lag én meter under vannoverflaten.

– Det var et av skjærene som Kystverket og Gjensidigestiftelsen fikk flere tips om, bekrefter seniorrådgiver i Kystverket, Thor Messel, til Aust-Agder Blad.

Skjær ved Pjolter Bay nord for Leikøya og sør for Risgårdsøya er også på agendaen til Kystverket. Like over kommunegrensen til Tvedestrand skal et skjær nord for Lyngør ved Gåsholmen merkes.

1500 tips

Kystverket har fått jobb med å merke 100 skjær i hele landet. Ti av disse er i Aust-Agder.

Det var i mars i fjor at Gjensidigestiftelsen og Kystverket ba småbåtfolket om tips til hundre farlige skjær som burde merkes. De fikk til sammen hele 1500 tips.

Mannskapet på Oljevern03 harmontert det de kaller en borerigg, som en innretning som monteres ned i vannet og som blir stående på grunnfjellet og hvor operatører kontrollerer boringen før montering av stangen.

De skal cirka 70 centimeter ned i grunnen. Stengenes som skal på plass er i enten jern eller kompositt.

Flere ulykker

Ifølge Finans Norge, som er interesseorganisasjonen til landets forsikringsselskaper, ble det satt ny rekord i antallet skadesaker og – utbetalinger til småbåteiere i 2014.

Hele 8700 skadesaker ble registrert, og 406 millioner kroner ble betalt i skadeerstatning. Det var en økning på 38 prosent fra året før, skriver Kystverket i en pressemelding.

Følg med på austagderblad.no og vår papiravis lørdag for mer om jobben til Kystverket.

Artikkeltags