Gå til sidens hovedinnhold

For lite snø til skispor

Artikkelen er over 5 år gammel

Langrennsløperne i Risør må smøre seg med tålmodighet - eller kjøre til Gjerstad.

De mange kuldegradene gjør at snøen som har falt det siste døgnet fortsatt er for lett til å kjøre gode skispor.

– Øystein Frøyna har tråkket og forsøkt å pakke snøen som er kommet på Bromsmyrveien. Det er ikke kjørt spor og det er løst. Ettersom snøen er lett og det ikke er mye av den er det steder med grus, anbefaler vi at du er forsiktig med skiene, skriver Thomas Axelsen i Risør Ski- og Skøyteklubb på klubbens Facebook-gruppe.

Ole Marius Sandnes i Hope Idrettslag sier at de sannsynligvis kjører opp løyper fredag ettermiddag.

Snart skirenn på Søndeled

Leder av skigruppa i Idun Idrettslag, Per Espen Dahle, sier at de venter på nok snø på Søndeled.

– Nå ser jeg at det er meldt snø i morgen og mer på søndag, så da ser det ut som vi kan få kjørt løyper. Snøen som har kommet nå er ikke nok og den er så lett, sier han.

Mandag arrangerer Idun første skirenn i Telenorkarusellen for i år. Det går i fristil. Dahle regner med at det går som planlagt. Rennet er det første av fem renn i karusellen som går én dag i uka fremover.

Fine forhold i Gjerstad

Med andre ord må folk i Risør smøre seg med tålmodighet før de kan legge ut på skitur i egen kommune. Havrefjell Turlag melder følgende på sine hjemmesider om løypene på Kleivvann torsdag morgen.

– Fine forhold i skiløypene også i dag. Gjerstad IL preparerte tordag klassisk spor og bred skøytflate til Hekkentjenn (9 km tur-retur) og til Oterstjenn (5 km tur-retur). Kulden gir oss like bra forhold også i dag, og det blir ikke preparert før det kommer meir snø. Det er noen få parti med stein i løypa. Her er det enkelt å svinge forbi. Snødybden er 34 centimer, heter det.

Gjerstad Idrettslag arrangerer Gjerstadrennet søndag 31. januar og Drivheia Rundt lørdag 6. februar. Neste torsdag er det første skirenn i Telenorkarusellen med skøyting i Haugbakken på Fiane.

Kommentarer til denne saken