Fredrik (14) viste konkurrentene ryggen og tok sterk plassering

KUN ÉN RASKERE: Fredrik Johnsen (t.v.) tok andreplass i Svarstadrennet, kun slått av Oskar Opstad Vike (t.h.) fra Andebu IL.

KUN ÉN RASKERE: Fredrik Johnsen (t.v.) tok andreplass i Svarstadrennet, kun slått av Oskar Opstad Vike (t.h.) fra Andebu IL. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrik Johnsen (14) fra Søndeled har fått en knallstart på sesongen. Søndag ble han nummer to i Svarstadrennet.

DEL

Det er juleferie, men Gjerstad Idrettslags unge langrennsløpere ligger ikke på latsiden. Søndag hadde idrettslaget med åtte unge løpere på Svarstadrennet i Larvik.

Fredrik Johnsen (14) fra Søndeled har fått en strålende start på sesongen, og i 15-årsklassen gikk han inn til en andreplass, kun slått av den suverene vinneren Oskar Opstad Vike fra Andebu IL.

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Dette var sesongens første klassiskrenn og jeg var litt usikker på formen her. Det var fellesstart, og jeg fikk en god start på løpet. Lå og knivet om andreplassen med tre andre løpere. Heldigvis fikk jeg en luke som jeg holdt dem siste kilometerne, forteller han.

Økt treningsmengde

I samme klasse fulgte Halvor Sørbø (14) på femteplass, sju sekunder etter Johnsen, som like før jul viste meget lovende form med en fjerdeplass i Osebergrennet.

– Jeg har økt treningsmengden og jeg har trent jevnt bra i sommer og høst. Formen er bra og jeg er godt fornøyd med de to andre skøyterennene som jeg har godt tidligere i desember, sier Johnsen.

De neste ukene kommer det en rekke renn for Johnsen, men det er ikke uventet Hovedlandsrennet på Gålå i starten av mars som er det store målet for sesongen. På Hovedlandsrennet møtes løpere fra hele landet for å måle krefter i aldersbestemte klasser.

Like utenfor pallen

I tolvårsklassen gikk Gudrun Fidje Gryting (11) inn til fjedeplass. Hun havnet et drøyt halvminutt opp til førsteplassen, mens bare ti sekunder skilte henne fra en plass på pallen.

Kristina Fidje Gryting (14) ble nummer sju i 15-årsklassen, drøyt to minutter etter vinneren.

I 17-årsklassen var Cecilie Wasler Fone (16) nøyaktig ett minutt bak vinneren. Fone endte på fjerdeplass, tre sekunder fra en pallplass.

Flere renn i sikte

I elleveårsklassen kom Ole Jørgen Gryting Hafredal (10) på sjuendeplass. Drøyt to minutter skilte ham fra førsteplassen, mens det var et drøyt halvminutt opp til pallen.

Erling Gryting Hafredal (12) kom på tiendeplass i 13-årsklassen, to minutter etter vinneren.

Magnus Sørbø (16), som har valgt å satse på sykkel fremfor langrenn, ble nummer elleve i 17-årsklassen. Han kom inn drøyt fire minutter etter vinenren.

Neste helg er det Jarsengsprinten i Skien for flere av Gjerstads langrennsløpere.

Artikkeltags