Oda (12) gikk inn til topplasseringer på Hovden

FØRSTE- OG ANDREPLASS: God helg for Oda Ertzeid på Hovden. Hun vant Oddersjaarennet lørdag, før hun kom på andreplass på Sanripløpet søndag.

FØRSTE- OG ANDREPLASS: God helg for Oda Ertzeid på Hovden. Hun vant Oddersjaarennet lørdag, før hun kom på andreplass på Sanripløpet søndag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Slik gikk helgen for de lokale langrennsløperne.

DEL

Oda Ertzeid (12) fra Gjerstad IL og Gjeving innledet helgen med seier på Oddersjaarennet, som gikk i tre kilometer klassisk stil.

Den unge langrennsløperen fra Gjeving kom inn 50 sekunder før neste jente i 13-årsklassen, og tiden hennes ville også holdt til en andreplass i klassen over.

– Jeg var den eneste av alle jentene som startet i rennet som staket på blanke ski. Kroppen føltes bra. Det løpet er jeg veldig fornøyd med, sier Ertzeid til Aust-Agder Blad.

Litt tyngre søndag

Søndag ble Oda Ertzeid nummer to i Sanripløpet, bare slått Hedda Opdahl Viga fra Hjelmeland IL med sju sekunder. Rennet gikk i tre kilometer fristil.

– Det gikk det litt tyngre, men fornøyd med løpet. Temperaturen endret seg raskt og vi gjorde en bommert på gliden, sier Ertzeid, som fyller 13 år senere i år.

Både Oddersjaarennet og Sanripløpet var for øvrig flyttet fra Vennesla til Hovden på grunn av manglende snø ved Sanripheia Fritidspark.

Sju gikk i Vestfold

Lørdag stilte Gjerstad IL med hele sju løpere på Biborennet i Re i Vestfold. I 11-årsklassen gikk Noah Libekk Haugen, Erling Gryting Hafredal og Mathias Songe Aasbø inn til henholdsvis 22.-, 24.- og 31. plass.

Halvor Sørbø ble nummer seks i 13-årsklassen, bare 15 sekunder bak pallen. I 14-årsklassen gikk skiskytteren Håvard Sågus Winterkjær inn til 11. plass. En annen som normalt konkurrerer i skiskyting, Lars De Bartolo, kom på 18. plass i 16-årsklassen.

Magnus Sørbø, som tok vinterens første seier i Svarstadrennet forrige helg, kom på andreplass i 15-årsklassen. Han ble slått av Amund Aalvik fra Nanset IF i spurten.

Magnus Sørbø slo tilbake med seier i Botnerennet søndag, mens lillebror Halvor Sørbø tok en fin fjerdeplass i sin klasse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken