Rekordstor tropp fra Gjerstad IL gikk renn i selveste Holmenkollen

JENTENES STAFETTLAG: (fra venstre) Kristina Fidje Gryting, Oda Ertzeid og Kristine Kvamme ble nummer 26 på søndagens stafett i 13-14-årsklassen.

JENTENES STAFETTLAG: (fra venstre) Kristina Fidje Gryting, Oda Ertzeid og Kristine Kvamme ble nummer 26 på søndagens stafett i 13-14-årsklassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Aldri før har Gjerstad ILs langrennsgruppe reist med så stor tropp på langtur.

DEL

– Det å gå i Holmenkollen er gjevt. Det har vi snakket om på skitreningene med håp om å få med flest mulig. Til slutt ble de aller fleste med, sier en av lederne i Gjerstad ILs langrennsgruppe, Tallak Olav Gryting.

Det forholdsvis lille idrettslaget stilte i helgen med 18 unge langrennsløpere til Oslo Skifestivalen, som er Norges største barne- og ungdomsarragementet i langrenn.

– Vi har aldri reist så mange til Oslo før. I fjor var vi fem. Oslo Skifestival er et arrangement som er veldig fint å reise til. Det er et breddearrangement med plass til alle, sier Gryting.

Får oppmerksomhet

At et idrettslag fra en liten bygd i lavlandet på Sørlandet blir lagt merke til.

– Jeg skulle hente lagposen med startnumrene. I sekreteriatet ble de overrasket over at vi fra et sted uten snø trengte så mange vester. De tre ukene med snø i november er de eneste vi har hatt i vinter, så de som var med viste bra guts, sier Tallak Olav Gryting.

Neste år håper han Gjerstad IL kan stille med like mange.

– Det hadde vært veldig fint å få dette til å bli en tradisjon, et høydepunkt i løpet av vinteren, sier Gryting.

Matchet lederen

Magnus Sørbø ble nummer 15 blant 117 deltakere i 15-årsklassen på lørdagens fristilrenn. Han kom inn bare et lite minutt bak vinneren. En plass blant de 30 beste ga Fiane-gutten startplass på søndagens jakstart. Der gikk Sørbø meget bra og ble nummer sju. Han startet ett minutt bak lederen og var fortsatt ett minutt bak ved målgang, så trolig det var en av de bedre tidene.

I samme årsklasse gikk Trygve Berger Ausland inn til 82. plass lørdag, mens Magnus Svendsen Flåta kom på 111. plass. De var også påmeldt til søndagens jaktstart og startet sist. Ausland ble nummer 80, mens Flåta kom inn som nummer 85.

GUTTENES STAFETTLAG: (fra venstre) Halvor Sørbø, Fredrik Johnsen og Oskar Flåta Nærdal.

GUTTENES STAFETTLAG: (fra venstre) Halvor Sørbø, Fredrik Johnsen og Oskar Flåta Nærdal. Foto:

Sterkt stafettlag

I 13-årsklassen lørdag kom Oda Ertzeid på 21. plass i konkurranse med 131 deltakere. I samme klasse ble Kristina Fidje Gryting nummer 66. Ertzeid og Gryting hadde fått med seg Songe-jenta Kristine Kvamme på søndagens stafett i 13-14-årsklassen. De kom på 26. plass blant 54 stafettlag.

I guttenes 13-årsklasse ble Halvor Sørbø, Fredrik Johnsen og Oskar Flåta Nærdal henholdsvis nummer 45, 61 og 176 på lørdagens fristil. I deres klasse deltok nærmere to hundre løpere. Trekløveret gikk inn til 67. plass på søndagens stafett i 13-14-årsklassen.

To stafettlag i samme klasse

Gjerstad IL stilte med fire langrennsløpere i guttenes 11-årsklasse. Erling Gryting Hafredal, Noah Libekk Haugen, Mathias Songe Aasbø og Tobias Flåta Nærdal gikk inn til henholdsvis 84.-, 142.-, 162.- og 174. plass lørdag. Kvartetten var blant 193 løpere.

GIL 1 MIX 11-12 ÅR: (fra ventre) Erling Gryting Hafredal, Mathias Songe Aasbø og Martin Strat-Masdalen.

GIL 1 MIX 11-12 ÅR: (fra ventre) Erling Gryting Hafredal, Mathias Songe Aasbø og Martin Strat-Masdalen. Foto:

Idrettslaget hadde med to lag på mixstafetten i 11-12-årsklassen. Laget med Hafredal, Aasbø og Martin Strat-Masdalen ble nummer 131. Det andre laget, med Haugen, Nærdal og Torbjørn Berger Ausland, kom på 143. plass. Totalt deltok 166 lag i klassen der mange var ett år eldre enn Gjerstads representanter.

Christian Berger Ausland (G10), Martin Strat-Masdalen (G10) og Gudrun Fidje Gryting (J10) deltok også på lørdagens renn. Gudrun Fidje Gryting, Ole Jørgen Gryting Hafredal og Christian Berger Ausland hadde også et stafettlag søndag.

Artikkeltags