Gå til sidens hovedinnhold

Lars blir ny redaktør i Aust-Agder Blad

Artikkelen er over 3 år gammel

35 år gamle Lars Erik Taraldsen gleder seg til å flytte hjem til Risør for «å levere et så godt produkt som leserne fortjener».

30. november 2017 leverte redaktør Linda Joachime Helgesen Aslaksen sin oppsigelse, og jakten på en ny var snart i gang.

Flere gode kandidater meldte sin interesse, før valget endelig landet på 35 år gamle Lars Erik Taraldsen fra Fie.

– Jeg gleder meg vilt til å ta fatt på denne oppgaven og jeg gjør det med stor ydmykhet! For en fantastisk jobb det blir, sier Taraldsen på telefon fra Oslo.

Karrieren startet i Aust-Agder Blad

De siste 4,5 årene har han jobbet som journalist i Teknisk Ukeblad, før det 1,5 år som journalist og redaktør i Petro Media News i Stavanger.

– I over seks år har jeg skrevet om olje, gass, energi, industri og klima. Nå er det slutt. Det er ikke til å legge skjul på at det ligger et vemod over akkurat denne avgjørelsen, selv om det akkurat nå er helt riktig å bevege seg videre. Det beste nye prosjektet jeg kunne satt i gang med er å drive god lokalavisjournalistikk hjemme, sier Taraldsen.

Det var også i Aust-Agder Blad at hans redaksjonelle karriere startet – for 14 år siden. Da jobbet han som sommervikar under daværende redaktør Rolf Røisland.

– Etter Aust-Agder Blad-årene mine har jeg vært på en maratonrute til Finnmark, Dublin, Stavanger, Bangkok, Nordland og Oslo, både som lokalavisjournalist, men også som fagmann i fagpressen. Bakgrunnen min fra AAB har hele tiden vært viktig. Det var Rolf som lærte meg å skille klinten fra hveten for å finne de gode lokale sakene. Det å tørre og orke å ta konfrontasjonene en sånn jobb medfører, lærte jeg i AAB, forteller Taraldsen.

– Leserne skal føle noe

Nå ser han frem til å flytte tilbake til hjembyen, til familie og gamle kjente – men aller mest til en ny utfordring.

– Jeg syns lokalmedia i Norge har mye ugjort. Lokaljournalistikken er utrolig viktig for lokaldemokratiet. Avisa har mange lesere lokalt. De fortjener et godt produkt. Slik jeg kjenner staben i AAB er det en kjempebra gjeng. Sammen tror jeg vi kan levere et så godt produkt som leserne fortjener. Men, det er flere ting vi må se på. Vi må se på kommunale tjenester – helse, skole. Vi er nødt til å følge det politiske livet i byen ordentlig. Vi må stille de spørsmålene leserne våre krever svar på. Vi skal også hente frem de gode historiene. Alle har noe å fortelle. Dette skal vi formidle, sier 35-åringen, og fortsetter:

– Vi skal lage godt og engasjerende stoff som gjør at folk ikke bare blar gjennom avisa, men setter seg ned og leser og føler noe etterpå. Om de er sure eller blide er utenfor poenget. Jeg vil skape følelser, debatt og temperatur.

Den påtroppende redaktøren ønsker å være synlig i spaltene.

– Jeg kommer til å fungere som journalist også. Jeg har ikke lyst til å bare sitte og peke. Jeg har lyst å skrive og være aktiv i spaltene. Jeg har lyst å gjøre sånn at journalistene hos oss kan bruke lenger tid på komplekse saker, sier han.

Fornøyde med valget

Taraldsen inntar hjørnekontoret i 3. etasje i Strandgata 23 1. mars. Det ser stedfortredende redaktør Hans Petter Bjerva frem til.

– Det blir veldig spennende. Som bysbarn har man fulgt det han har drevet med i mange år. Han har vist seg å være en meget habil og god journalist så langt. Han har hatt imponerende resultater, ikke minst i Teknisk Ukeblad, sier Bjerva, og fortsetter:

– Jeg tror Lars har den rette kunnskapen og erfaringen til å møte lokalavisens utfordringer i tiden fremover. Jeg tror vi får en enda mer undersøkende, grundig og gjennomført solid lokalavis, med fokus på de viktige og riktige sakene.

AABs styreleder Jan Arild Tveten er svært fornøyd med å ha kommet til enighet med Taraldsen.

– Jeg tror han har den helt rette bakgrunnen og samtidig det helt rette fremtidige fokuset. Vi gleder oss til å se ham som en tydelig og synlig redaktør i AAB. Jeg er sikker på at han kommer til å sørge for å videreføre alt det gode arbeidet som allerede er gjort, i tillegg til å tilføre et nytt engasjement og motivasjon til å utvikle AAB i tiden som kommer, sier Tveten.

Les også

Lars var nominert til årets pressepris

 

Les også

Ble tatt totalt på senga med medalje

Les også

Et slag mot trynet

Les også

Petroleumspoeten

Kommentarer til denne saken