Gå til sidens hovedinnhold

Låser døra til fødeavdelinga på sykehuset i Arendal

Artikkelen er over 1 år gammel

De tre sykehusene på Agder innfører nå besøksbegrensninger, i et forsøk på å hindre koronasmitte.

Det kommer frem en pressemelding sendt ut fra helseforetaket. Der står det at besøkende til flere av sykehusets avdelinger nå vil bli møtt med en låst dør.

– For å skjerme våre mest sårbare pasienter mot smitte av koronavirus (Covid-19), velger vi nå å innføre besøksbegrensning på enkelte avdelinger i Sørlandet sykehus, sier fagdirektør Susanne Hernes.

De avdelingene som berøres er føde- og barselavdelingene, intensivavdelingene og dialyseavdelingene i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord, intermediær i Kristiansand og Arendal samt nyfødt intensiv og Senter for kreftbehandling i Kristiansand, står det i pressemeldingen

– Hensikten er å redusere antall besøkende på avdelingene der de mest sårbare pasientene oppholder seg. Dørene inn til de berørte avdelingene vil bli låst, men det er mulig for besøkende å komme i kontakt med vårt personale slik at det kan gjøres individuelle vurderinger. Vi har forståelse for at pasienter kan ønske å ha besøk av sine nærmeste pårørende. Som for eksempel nybakte foreldre, sier Hernes.

Kommentarer til denne saken