Flere arbeidsledige i Risør og Gjerstad

NAV forteller at Aust-Agder nå har landets hyeste ledighet.

NAV forteller at Aust-Agder nå har landets hyeste ledighet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Fredag publiserte NAV i Aust-Agder ledighetstalla for juli. For østregionen er det lite lystig lesing, og Aust-Agder opplever nå landets høyeste ledighet.

Risør har 3,8 prosent arbeidsledighet, mens Gjerstad har 3,3 i juli. Tvedestrand troner den dårlige statistikken i øst, med 4,3 prosent ledighet, og Vegårshei ligger på bunnen med 2,6 prosent.

For Risørs del, per juli, betyr det at 125 personer går uten arbeid i juli. Det er opp 14 fra forrige måned. I Gjerstad er 39 personer helt uten arbeid, noe som er opp ni fra juni. I Tvedestrand er det 122 ledige, mens i Vegårshei 22.

På fylket er det Froland og Arendal som opplever den høyeste ledigheten. Hele 4,8 prosent i Froland er helt uten arbeid, mens 4,4 er tallet i Arendal. I alt er det 1028 helt ledige i de to kommunene. Grimstad opplever også stor arbeidsledighet, sammenlignet med fylket forøvrig, med 4,4 prosent.

Best står det til i Setesdal. Bykle har "kun" 1,1 prosent ledighet, og både Valle, Bygland og Iveland har under 1,5 prosent ledighet. I øst er det Åmli som ligger best an, med 1,9 prosent ledige.

I gjennomsnitt ligger ledigheten i Aust-Agder fylke på 3,9 prosent, noe som er høyest i landet. Fra juni er tallet opp 0,4 prosent. I alt er 2225 personer helt ledige i fylket.

– Aust Agder har nå landets høyeste ledighet. Det er fortsatt næringene industri og bygg og anlegg hvor det er flest ledige. Det er viktig at den enkelte arbeidsledige søker bredt både yrkesmessig og geografisk. Det er fylker med lav ledighet og høyere etterspørsel etter arbeidskraft hvor det kan være muligheter for å få arbeid i perioder. Den enkeltes posisjon i forhold til fremtidige jobber kan styrkes ved at man har vist yrkesmessig og geografisk fleksibilitet. sier NAV-direktør i Aust Agder, Hilde Høynes, i pressemeldingen.

Artikkeltags