Anbefaler ny reguleringsplan

Oddvar Johansen i Kritt arkitekter mener det bør lages en ny reguleringsplan for Holmen

Oddvar Johansen i Kritt arkitekter mener det bør lages en ny reguleringsplan for Holmen Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kritt-arkitekten Oddvar Johansen hevder nå at det bør lages en ny reguleringsplan for Holmen.

DEL

–Det må lages en ny reguleringsplan for Holmen. Endringsforslagene er for omfattende og både forutsetningen og intensjonen med prosjektet er forandret.

Uttalelsen kommer fra Oddvar Johansen i Kritt Arkitekter. Han sto bak reguleringsplanen for Holmen, en plan utbyggerne nå ønsker å endre deler av.

Johansen sier at regulerigsplanen for Holmen ble laget med et visst slingringsmonn, men at det i intensjonen for prosjektet fremgår mer konkret hva man ønsker å få til.

Kritt-arkitekten hevder at han knapt tror den nye arkitekten for Holmenprosjektet har satt seg inn i det som var intensjonen med prosjektet. Blant annet mener Johansen at næringsarealet blir kraftig redusert og at Holmen nå blir tettere, høyere samtidig som arkitektoniske kvaliteter er fjernet.

Oddvar Johansen sier også han opplever situasjonen som svært merkelig når arkitekt Bogen viser til at Kritts reguleringsplan hindrer ham i å komme med det han kaller bedre løsninger.

–Den nye arkitekten bør stå for det han gjør og ikke bruke oss som et alibi når det passer ham, er Johansens kommentar.

Han sier også at hans reaksjon ikke er surmuling fordi Kritt arkitekter ble vraket.

-Jeg hadde ikke tilgitt meg selv dersom jeg ikke hadde sagt i fra hva jeg mener. Som født og oppvokst i Risør har jeg en genuin interesse for byen. Bommer man nå er løpet kjørt for alltid. Derfor er det riktig å sette foten ned, ta en tenkepause og rett og slett satse på å lage en ny reguleringsplan. Da må alle nye innspill og ønsker fra utbygger tas opp til en helhetsvurdering, sier han.

Forøvrig hevder Kritt-arkitekten at ved å prøve å få på plass rammesøknaden nå, prøver utbyggeren å unngå at man starter debatten om formål.

-Slik jeg vurderer det, og med bakgrunn i Holmenprosjektets viktighet, er det imidlertid min mening at rammesøknaden bør inngå i en helhetsvurdering, sier Oddvar Johansen.

Artikkeltags