"Åpent hus" skal skaffe flere fosterhjem

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Behovet for fosterhjem i Agder og Telemark er stort. Nå satser Bufetat i Arendal på at kobling mellom potensielle og erfarne fosterforeldre skal hjelpe på situasjonen.

DEL

På bare én uke – fra julaften til nyttårsaften – fikk Bufetat Arendal fosterhjemstjeneste søknad på 5 barn og ungdom som trenger fosterhjem. 7 nye søknader om fosterhjem er på vei. Fosterhjemstjenesten i Agder og Telemark har over tid opplevd en økning av behov for fosterhjem. Nå satser fosterhjemstjenesten på noe nytt for å skaffe flere fosterforeldre: Åpent hus en kveld i måneden – i alt 10 ganger i løpet av 2010.

Mandag 18. januar kl. 18-21 arrangeres ”Åpent hus” første gang. Da åpnes dørene til Arendal fosterhjemstjenestes lokaler i Kirkegata 3, innerst i Pollen. Her kan de som er nysgjerrige på hva det vil si å være fosterforeldre stikke innom for å få informasjon, kaffe og vafler.

Målet er at potensielle fosterforeldre også skal få god anledning til å snakke med erfarne fosterforeldre.

Derfor er det planlagt stor aktivitet på Åpent hus-kveldene:

Hver kveld skal ha et eget tema om fosterhjem. 18. januar vil Anne Marit Tørå fra Agder barne-og familiesenter snakke om PMTO i fosterhjem. PMTO er et veiledningstilbud for foreldre til barn mellom 3 og 12 år med adferdsvansker. Norsk fosterhjemsforening i Aust-Agder (NFF) vil også legge sine styremøter til Åpent hus-kveldene.

Artikkeltags