Aslak Hannemyr ble den første vinneren av olabil-løpet ”Søndeled Grand Prix”. Med sin spesielle ”Jernhest” cruiset han inn til en overbevisende seier. 8-åringen fra Sevik gjorde unna sine to løp på henholdsvis 18 og 17 sekunder, og var med det 3 sekunder foran bil nummer to.

- Det var kjempemoro å vinne, sier Aslak, som gjerne vil rette en stor takk til han som har laget vinnerbilen, nemlig Håkon Sundsli.

- Det er Håkon som har laget bilen. Han er en god arbeidskollega av pappa på Tellefsdal, kan den stolte vinneren fortelle.

Søstere med fineste bil

Pia (8) og Ine (13) Flåt Paulsen stakk av med premien for fineste bil. Jentene kan røpe at det er bestefar Karsten i Gjerstad som har hjulpet dem med å snekre sammen den flotte bilen.

- Se her, vi har lykt foran. Og vi har både ringeklokke og horn, som er av det slaget som sitter på Reodor Felgens Il Tempo Gigante. Så har vi to seter i bilen, sier de to jentene, mens de entusiastisk demonstrerer bilens ulike finesser.

Bilen har de kalt ”The Flåt Sisters” og er malt i en litt ”jentete” rosa farge. I selve løpet rullet denne bilen inn til seier i seniorklassen med Ine bak rattet, og i juniorklassen ble det andreplass til Pia. Begge var storfornøyde etter løpet og satte stor pris på arrangementet.

- Dette var gøy. Nå gleder vi oss allerede til neste år, sier de to søstrene.

Kommet for å bli

For det er mye som tyder på at ”Søndeled Grand Prix” nå har kommet for å bli.

- Selv om det ikke var så mange deltakere, håper vi at dette kan bli en tradisjon i årene fremover. I Søndeled Vel har vi som mål å arrangere to sosiale aktiviteter i året - en om vinteren og en om sommeren, sier Espen Blesvik, leder i Søndeled Vel.

Det ble en hyggelig onsdagskveld, og både Espen Blesvik og Per Lennart Johnsen var enige om at det var et vellykket arrangement.

- Det er imponerende å se hvor fine bilene er, og det er tydelig at det legges ned mange arbeidstimer for å få til dette. Og så var det hyggelig at det kom så mange for å se på. Det må ha vært over 60 søndølinger langs løypa, sier de to arrangørene.

Vi tar også med at vinnerne fikk flotte fiskestenger i premie. Dessuten vanket det gratis brus og sjokolade til de øvrige deltakerne. I det hele tatt et flott arrangement av Søndeled Vel. Nå gleder vi oss til neste år, og da stiller vi med vår egen olabil fra Aust Agder Blad.