Her er det så menn plass til store sammenkomster. For bakerovnshuset og plattingen er skilt av med tre glassdører som kan skyves vekk slik at du kan sitte både ute og inne.

– For meg har ikke dette med maten du lager i ovnen vært det vesentligste. Det har vært prosessen rundt byggingen av ovn og hus. Det har vært veldig interessant og lærerikt, sier Torbjørg, som har hatt regien på det meste i denne prosessen. Olav kokkelerer og lager mat til dugnadssgjeng og andre. Bege to er veldig godt fornøyd med både ovnen og huset som omgir den. Stedet vil nok bli flittig brukt fremover, til glede for både familie og venner. Det var lederen i Gjerstad Historielag, Helge Dalen, som i 2011 spurte Torbjørg om hun kunne tenke seg å ha et kurs i bygging av bakerovn. Det takket hun ja til, og det har hun nok ikke angret på i ettertid.

– Kurset gikk over tre dager med 10 deltakere, og det var Eystein Greibrokk fra Bygland som ledet det hele. Han er en tradisjonshåndverker med steinmuring som spesialitet. Han har også reparert mange bakerovner i distriktet og er et kjent navn, sier Torbjørg, som også selv har et godt håndlag med stein og muring. Huset er satt opp av Gjerstad Hus & Hyttebygg, men innvendig er alt tatt på dugnad av familien selv.

– Ovnen er veldig god, den holder utrolig lenge på varmen. Her kan vi både bake brød og steke kjøtt, og ovnen er dessuten ypperlig til marengs. For en tid siden serverte vi langstekt kjøtt fra ovnen, og det var nydelig, sier Torbjørg videre. På Mo er det flere gårder, og nå finnes det hele fem bakerovner rundt i husene her. – Jeg har selv restaurert gamle vinduer som vi har i huset. Vi har også en gammel dør på den ene sida, så her er det både gammelt og nytt sier Torbjørg.