Både 1. klasse ved Gjerstad skole og 5. klasse ved Fiane skole har kastet seg over oppgaven med iver og lyst. Det elevene gjør er å lage skisser over hva de kan tenke seg å ha av lekeapparater inne på området.

Stort engasjement

– Elevene har vist stort engasjement, og ved hjelp av data og fri fantasi har de fått satt mye spennende ned på sine oppgaveark. De har til og med gått inn på internett og funnet priser på de forskjellige apparatene og aktivitetene de ønsker seg, sier lærer Reidar Knudsen. Vi stakk innom 5. klasse ved Fiane skole torsdag, og da hadde de fått mye spennende ned på papiret, og dette skal de altså presentere under Plan-smia førstkommende tirsdag. Vi skal kanskje ikke røpe alt på forhånd, men vi så utkast til både taggevegg, BMX-ramper, klatrevegg og hoppeslott. Til og med et brukt, svensk skitrekk til 300 000 kroner var med! – Jeg synes det er flott at vi kan engasjere skolene og de unge i plan-smia. De unge er kreative, og det er viktig at vi lar dem få være med i en slik prosess, sier Tonje, som nå har det meste klart før neste ukes hardkjør med Plan-smia fra mandag til og med torsdag.

Veldig hektisk

– Det har vært veldig hektisk den siste tida, og enda er det vel noe som ikke helt er i boks. Men jeg regner med at alt er på stell når vi åpner smia førstkommende mandag, sier hun. Og mange har sendt henne beskjed om at de gjerne vil komme innom Plan-smia i løpet av uka. – Det kommer en delegasjon fra Evje og Hornes kommune, og vi har også fått tilbakemeldinger fra Arendal kommune om at det kommer noe derfra. Ordføreren i Risør har sendt meg en melding om at det kommer noen derfra også, og det synes jeg er flott, sier Tonje videre.

Bygdefolk

Hun håper nå at mange fra bygda også stiller opp disse dagene og at det blir en fruktbar diskusjon mellom grasrota og fagfolk. Mandag kveld er det offentlig møte med presentasjon av prosjektets målsettinger og foreløpige idéer. Det er åpnet for publikum. Tirsdag og onsdag er det åpent hus for publikum hele dagen, og torsdag kveld blir det anledning for publikum å være med i debatten rundt den endlige planen som legges frem. – Vi har dyktige folk med i fagteamet rundt Plan-smia. Ikke minst sivilarkitekt Arne Sødal som i hele sin karriere har jobbet med stedsutvikling. Han blir en av de sentrale personene under Plan-smia på Cinderella i neste uke, sier Tonje, som gleder seg stort til fire dagers maraton!