Plantingen var samtidig en markering av FNs internasjonale fredsdag, som er søndag 21. september. Inne i et stort telt var det solid matservering, bl.a. en gambisk gryterett som smakte fortreffelig. Her kunne du også se på og kjøpe forskjellige bøker, brosjyrer og annet.

Fargerikt fellesskap

- I dag skal vi markere FNs internasjonale fredsdag med å plante et fargerikt fellesskap.Vi håper dere har mange planter med og at parken etter hvert blir en meget spennende park med mange forskjellige planter. Vi trenger også flittige hender til å hjelpe oss med å plante 3500 blomsterløk som er gitt som gave av Aktive Fredsreiser, sa Helga Arntzen da hun ønsket velkommen til en flott, solrik og varm søndag på Tjenna. Og etter hvert som plantene kom inn, ble det gravd hull rundt på området for å få plantene i jorda. Det vil nok med tiden bli at flott og fargerikt skue i vår fredspark.

Risprosjekt

- Sutukjobas Venner og Aktive Fredsreiser har opparbeidet et stort risprosjekt i Gambia som skal gi mat til 4000 mennesker. I teltet ligger det er ark med bilde av risfeltet, og det er en liten pose med den aller første risen som er avlet der. Vi formidler også 600 fadderbarn og bygger et IT-bygg kombinert som fredshus i forbindelse med utdanning ved Universitetet i Gambia, kunne Helga Arntzen fortelle videre.