"Brakkebygrenda skole"

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Tirsdag ble en annerledes skoledag for både elever og lærere ved Gjerstad skole. Nå har tusenårsstedet blitt “Brakkebygrenda skole” med Almuestaua som “hovedskole”.

DEL

Gjerstad skole skal få nytt klimaanlegg, og i den forbindelse må skolen stenge for at arbeidet kan utføres. Elektrisk anlegg skal skiftet ut og det skal foregå asbestsanering.

Fri

Mandag hadde elevene fri, men tirsdag var det på’n igjen i nye lokaler etter høstferien. Og her blir det skole frem til jul, for da er det meningen at Gjerstad skole skal være ferdig til bruk igjen. – Dette er “Robbersviks klasserom”, sier Alf Schibstad idet vi stikker hodet inn i et av de provisoriske klasserommene i Almuestaua. Her var Karl Robbersvik lærer frem til 1973. Elevene ser ut til å stortrives i sine nye klasserom, der solid tømmer preger rommene. – Det er nok ikke helt topp ventilasjon her heller, men vi skal nok få luftet ut her også, sier Schibstad videre.

Lærerværelse

Lærerne ser også ut til å ha funnet seg til rette inne på sitt nye lærerværelse, som selvsagt er mindre enn det de er vant til. – Men det er intimit og koselig, slår lærerne fast. Ellers foregår underviningen i brakker, tre moduler som er satt sammen utenfor Almuestaua. – Brakkene er helt greie og fungerer fint, får vi opplyst. Og selv om det var kaotisk tirsdag morgen, gikk det egentlig greit å komme i gang med undervisningen. – Enheten for samfunn og teknikk har virkelig gjort en god jobb med å legge alt til rette til første skoledag. Her var tavler på plass og alt vi trengte for å komme i gang, sier Alf Schibstad. Det sitter nok mye kunnskap i veggene inne i Almuestaua, som i mange år fungerte som skole i bygda. I år er det 42 år siden det var fast skole her. Nå er det altså full aktivitet igjen i den ærverdige bygningen. Vi får håpe at nesedråpene ikke fryser til is når vinteren setter inn...

Artikkeltags