Det sier en engasjert Hans Arne Svendsen, som har tatt ansvar for å få samlet inn penger til denne skoleturen for 10. klasse ved Abel Ungdomsskole.

– De siste årene har vi ikke fått penger til en slik tur fra skolen eller kommunen. Så ønsker vi at våre ungdommer skal få oppleve dette, må vi skaffe penger til veie selv. Og vi fant ut at vi ville prøve å samle inn tomflasker etter jule- og nyttårsfeiringen. Vi gjorde det kjent gjennom en annonse, og folk hadde fått med seg at vi ville dukke opp sist mandag for å samle inn. Mange hadde samlet sammen og putte flaskene i poser da vi kom, andre var ikke like godt forberedt, men de fant frem flasker likevel. Så vi ble veldig godt mottatt, og derfor vil vi forsøke oss med en ny flaskeinnsamling senere, sier Svendsen, og legger til:

– En slik tur vil koste rundt 3000 kroner per elev, og det betyr at vi har behov for å samle inn mellom 120 og 130 000 kroner. Til nå har vi klart å få inn 65 000 kroner, så er vi er på god vei. Og vi er ikke i tvil om at vi skal klare dette, for både elever og foreldre er flinke til å engasjere seg på de forskjellige dugnadene vi har. Kakelotteri og salg av dopapir er også noe vi gjør. Ellers var vi 17 foreldre som kjørte og 25-30 elever som samlet inn tomflasker mandag.