En halv "musikk-million"

Arkivbilde fra 2010 da prosjektgruppa for Musikkens Hus i Gjerstad gikk i gang med sine planer. Nå har det kommet en halv million kroner i tilskudd, og da blir det fortgang i prosjektet. FOTO: Svein Walstad

Arkivbilde fra 2010 da prosjektgruppa for Musikkens Hus i Gjerstad gikk i gang med sine planer. Nå har det kommet en halv million kroner i tilskudd, og da blir det fortgang i prosjektet. FOTO: Svein Walstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå begynner det å løsne for Musikkens Hus i Gjerstad. Nylig fikk foreningen tilsagn på 500 000 kroner fra Musikkens Utstyrsordning.

DEL

Det har vært stille rundt prosjektet Musikkens Hus i Gjerstad etter at det ble satt ned en prosjektgruppe i 2010 som skulle jobbe med realiseringen av et eget hus for musikkinteressene i bygda.

Og lokalene til et Musikkens Hus vil ligge i den fløya som ble stående etter ombyggingen til Abel ungdomsskole. Etter initiativ fra Gjerstad skolekorps og foreldrene ble fløya reddet fra riving. – Vi hadde vel planer om å få realisert Musikkens Hus i løpet av 2011 da vi satte i gang i starten av 2010. Men det har vi altså ikke klart, men nå ser det mye lysere ut etter at vi fikk tilsagnet om en halv million kroner. Det er mye penger, og jeg måtte lese to ganger før det gikk opp for meg hvor stort beløpet var, sier Inger Hommefoss, som er lederen i prosjektgruppa som styrer med Musikkens Hus i Gjerstad.

Prosjektgruppa har også tidligere søkt om midler fra utstyrsordningen, men fikk da avslag. Men nå har det altså gått i orden, og dermed blir det fortgang i planene. – Vi kan nå gå i gang å lage rockerom samt rom for storbandet og folkemusikk. Midlene vi har fått skal gå til såkalt rytmisk musikk. Når tilsagnet nå har kommet må vi gå i gang med mer detaljplanlegging og komme i gang med selve arbeidet til høsten. Vi har fått beskjed fra NAV om at de kan stille med personer som kan jobbe for oss. Så da satser vi på at Musikkens Hus skal være en realitet i løpet av neste år, sier Inger, og legger til at storbandet tidligere har fått 15 000 kroner til et forprosjekt som går på utbedring av akustikk i lokalet.

Artikkeltags