Et skoleforedrag til 6!

Det var helt fullt i aulaen på Abel ungdomsskole da professor Thomas Nordahl holdt sitt foredrag torsdag kveld. Og det gjorde han til karaketeren 6! FOTO: Svein Walstad

Det var helt fullt i aulaen på Abel ungdomsskole da professor Thomas Nordahl holdt sitt foredrag torsdag kveld. Og det gjorde han til karaketeren 6! FOTO: Svein Walstad

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

En fullsatt aula på Abel ungdomsskole fikk et glitrende skoleforedrag servert av professor Thomas Nordahl torsdag kveld. Gode poenger og argumenter ispedd mye humor og påfølgende latter gjorde at timene fløy fort for alle. Vi nøler ikke med å gi toppkarakter 6 for forestillingen.

- En god utdanning er en investering. Og Norge er et kunnskapssamfunn, ingen tvil om det. Men ingen elev i verden koster så mye som en norsk elev, sa Nordahl, som understreket at alle årene i grunnskolen er de viktigste i livet for oss mennesker. Det er da mye av det vi blir til senere blir formet. Nordahl fant og fremstilte mange gode bilder på hvordan vårt skolesystem fungerer. Han kom inn på foreldrenes rolle og det viktige samspillet mellom skole og hjem som er avgjørende for hvordan skoleresultatene blir.

Den kjente professoren og forskeren fra Hedmark kom også inn på resultater fra sin skolesforskning. Og han mener det er svært viktig å satse på å oppgradere lærerne og heve statusen for yrket. Det er langt viktigere enn å bygge flotte og pompøse skolebygg. Nordahl er også opptatt av at elevene må lære seg gode rutiner for derigjennom å yte en best mulig innsats selv. Og han er ikke i tvil om at mange unge bruker for mye tid på fritidsaktiviteter fremfor skolearbeid.

Det var altså full sal, rundt 160 tilhørere, på Abel ungdomsskole torsdag kveld. Og alle satte tydelig stor pris på det de fikk høre.

-Engasjementet var stort, og det ble stilt mange spørsmål fra salen etter fordraget. I dag, fredag, er Nordahl på Cinderella der han møter alle lærerne. Også det har vært veldig bra, han er en stor kapasitet vi alle er glad for å ha møtt, sier skolefaglig rådgiver Bente Glundberg i Gjerstad.

Noen fremmøtte fra Risør ville også gjerne ha professoren til den hvit by, og det vil Nordahl sikkert. Men han kunne fortelle at det er minst et halvt års ventetid, som viser hvor ettertraktet han er som foredragsholder.

Artikkeltags