- Får ikke stå i bussen

Annemarie Johannessen kommer aldri til å la barna Willem (7) og Madeline (9) stå på skolebussen. FOTO: Svein Walstad

Annemarie Johannessen kommer aldri til å la barna Willem (7) og Madeline (9) stå på skolebussen. FOTO: Svein Walstad

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg kommer aldri til å la mine to barn stå på skolebussen. Hvis det blir utfallet, vil jeg fortsette å kjøre dem til skolen.

DEL

Annemarie og Kjetil Johannessen i Bosvik har til nå kjørt barna Willem (7) og Madeline (9) til og fra skolen i Risør. Og det vil de fortsette med hvis det bare er ståplasser i bussen fremover.

– Egentlig hadde vi tenkt å sende Willem og Madeline med skolebussen etter hvert, men hvis det er slik at det kun er ståplasser, blir det aldri aktuelt. Jeg har kjørt de to til og fra skolen siden de begynte, og da har jeg også sett at noen bussjåfører kjører veldig fort. Det synes jeg ikke er bra, og da er jeg redd for hva som kan skje, i hvertfall hvis de står i midtgangen. Men hvis vi vet at barna kan sitte trygt i bussen frem og tilbake, så blir det noe annet, sier Annemarie.

Hun mener at det er helt påkrevet at foreldrene skal føle trygghet ved å sende barna i buss til skolen. Derfor ble hun ganske paff da vi fortalte at det er kun ståplasser fra Bosvika og ned til skolen. – Jeg blir ganske opprørt når jeg hører det, og jeg er helt klar på at jeg ikke vil sende Willem og Madeline i bussen hvis den er full og de må stå i midtgangen. Slik vil jeg ikke ha det, det blir altfor utrygt, sier hun bestemt.

Og familien er ikke den eneste i Bosvika som kjører barna til skolen selv. Også Noina og Jan Terje Tønningbakken bruker privatbilen for å skysse datteren Katrine (7) til barneskolen. Hun går nå i 2. klasse og er veldig godt fornøyd med at pappa kjører henne til skolen. – Det er ikke morsomt å ta bussen, slår hun fast overfor lokalavisen.Ville prøve – I fjor brukte Katrine bussen noe få ganger, for hun hadde lyst til å prøve det. Og da passet Mina og Annie Fredriksen på henne. Men hun ga uttrykk for at hun ikke hadde særlig lyst til å kjøre skolebussen fordi hun måtte stå i midtgangen. Og så langt i år har vi kjørt henne til skolen hver dag, og det er rett og slett fordi vi vet at hun må stå ned til byen. Jeg håper det blir en løsning slik at hun kan ta bussen hver dag, sier Jan Terje.

Se stor reportasje i vår lørdagsavis.

Artikkeltags