Flere kjøper fyrverkeri

Daglig leder ved Total Industri- og Byggevarer i Bossvika, Morten Presthagen (t.v) og Torbjørn Østerholt er godt fornøyd med årets salg av fyrverkeri.

Daglig leder ved Total Industri- og Byggevarer i Bossvika, Morten Presthagen (t.v) og Torbjørn Østerholt er godt fornøyd med årets salg av fyrverkeri. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter en nedadgående kurve de siste årene, er forhandlere av fyrverkeri i Risør og Gjerstad godt fornøyd hittil i år.

DEL

Noen timer før den virkelige nyttårsfeiringen starter, var det travelt hos forhandlerne av fyrverkeri i Risør og Gjerstad. Utenfor Total Industri- og Byggervarer i Bossvika, stod folk og ventet en halvtime før butikken åpnet klokken 10.00 i morges.

- I år har det vært langt bedre enn foregående år. Vi har jo sett en litt nedadgående kurve, men både her i butikken, og i butikken i Tvedestrand, var lørdagen veldig bra og langt bedre enn i fjor, sier daglig leder Morten Presthagen.

For lørdagen ble folksom på Total, da folk strømmet til for å få sikret seg de fargesprakene smellene.

- Da var det skikkelig gøy å være på jobb. Vi selger jo kun på lørdag og idag. Vi kunne hatt åpent søndag, men fant ut det holdt med de to dagene, sier Torbjørn Østerholt, og gjør seg klar for fem hektiske timer før butikken stenger dørene klokken 15.

Eurospar og Europris på Brokelandsheia selger også fyrverkeri. Noen oversikt over fjoråret var ikke tilgjengelig for Eurospar, men på generell basis er det godt fornøyde.

- Vi synes det har gått veldig bra, og selv om det er en salgsdag mindre i år, var det veldig mye folk på lørdag og vi er fornøyde, sier Elisabeth Vegerstøl.

På Europris skulle de gjerne sett at utsalget kunne blitt utvidet med noen ekstra dager.

- Agderfylkene har jo en særordning med to dagers utsalg, men resten av landet har fire. På stående fot kan jeg ikke si noe sammenlignet med fjoråret, men vi er fornøyde, sier Trond Muffetangen.

Europris på Brokelandsheia har solgt fyrverkeri de siste seks årene, og Muffetangen ser positivt på de økte kravene til forhandlerne.

- Det er jo blitt veldig mye strengere krav, og det synes vi er positivt. Blant annet må man på kurs gjennom Brannvernforeningen. Det gjør at det useriøse forsvinner, og danner et bedre grunnlag for de profesjonelle.

Artikkeltags