Elias Akselsen kommer til Risør for å motta prisen lørdag. Det skjer under et åpent arrangement i Risørhuset som Aktive Fredsreiser står bak. I tillegg til selve prisoverrekkelsen, vil publikum få med seg en konsert med prisvinneren.
– Jeg kommer med hele familien til Risør, og vil i alle fall få med meg datteren min Veronica på scenen. Ikke alle barna er like frimodige til å synge, men vi får se hva som skjer. Jeg gleder meg i alle fall til å komme til Sørlandet igjen, sier Elias Akselsen.

Han synes det er en stor ære å få tildelt Blanche Majors Forsoningspris.
– For meg en forsoning viktig. Det er mye uoppgjort bitterhet i forholdet mellom taterne og ulike grupper i Norge. Jeg tenker både på myndighetene, bygdefolket og kirken. Men jeg ser en endring til det bedre, sier Elias Akselsen.

Sport for fred
Arrangementet bør også være av interesse for folk som er sportsinteresserte. Anders Hasselgård vil nemlig holde et foredrag han har kalt - "sport og forsoning". Anders Hasselgård har vært eliteseriespiller i Molde Fotballklubb fra 1996 til 2004. I dag arbeider han ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) i Oslo med et forskningsprosjekt om sport og forsoning.
– Jeg legger vekt på potensialet i sport og idrett, men det er ingen automatikk i at idrett løser konflikter. Idrett kan til og med skape konflikter. Men mulighetene er der både på lokalt og nasjonalt, sier Anders Hasselgård.

Idrettslag spesielt invitert
Det er Aktive Fredsreiser som deler ut Blanche Majors Forsoningspris, og som står bak lørdagens arrangement i Risørhuset. Helga Arntzen understreker at alle er hjertelig velkomne, - en gruppe har hun imidlertid ekstra lyst til å se i salen denne dagen.– Medlemmer av idrettslagene i Risør og alle andre idrettsinteresserte inviteres spesielt, sier hun.