Gjerstadhistorier blir bok

Anders Bakken og Elin Frisch Selås gir ut bok med uttallige Gjerstadhistorier som blir presentert under årets Brokelandsheiadager. FOTO: Svein Walstad

Anders Bakken og Elin Frisch Selås gir ut bok med uttallige Gjerstadhistorier som blir presentert under årets Brokelandsheiadager. FOTO: Svein Walstad

Artikkelen er over 9 år gammel

Spenn deg fast og skjerp alle sanser. For nå får du snart servert “ugoskelig sanne Gjerstadhistorier” i bokform. Rikt illustrert med Anders Bakkens fargerike og humoristiske tegninger.

DEL

Journalist og fotograf Elin Frisch Selås i KV har redigert boka og står for layouten og i tillegg morsomme historier fra barnemunn. Gjerstadhistoriene er mange, og de serveres både titt og ofte i hyggelig lag og der det ellers måtte passe.

– Historiene som kommer ut i denne boka er fortalt fra gjersdøling til gjersdøling gjennom mange generasjoner. Flere av historiene er dessuten hentet fra nyere tid, og mange av de mest utrolige historiene er selvsagt sannhetsdokumentert, sier Bak-ken bestemt. Han har lenge gått og fundert på å få gitt ut en bok med historier fra hjembygda. Men, som han selv sier: – Jeg har liksom aldri lært noe, og kan slett ikke skrive. Jeg har hatt forskjellige jobber på Tangen Verft i Kragerø i over 39 år, og gikk av med pensjon for noen år siden. Jeg var for øvrig den siste arbeideren ved verftet som gikk av med AFP, sier han. Og det var etter at det ble gitt ut en bok om verftet at han øynet muligheten til å få gitt ut en bok med Gjerstadhistorier.

– Det var journalist og fotograf i KV, Elin Frisch Selås, som skrev denne boka. Jeg bidro med noen historier og tegninger. Jeg ble imponert over det Elin hadde gjort, og en dag ringte jeg henne og la frem idéen om en bok med historier fra Gjerstad. Etter en stund tikket det inn en melding der hun skrev at hun tente på idéen. Og dermed var det gjort, sier 69-åringen, som altså snart kan tittelere seg som forfatter. – Nåja, det er vel kanskje å gå litt langt. Jeg har matet Elin med historier, som hun har redigert og fått ned på papiret. Vi har vel jobbet med prosjektet i et par år, og jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så hektisk like før utgivelsen. Men det er vel kanskje slik. Etter planen skal boka gå i trykken 3. august, og den vil bli skikkelig presentert under årets Brokelandsheiadager. Der får vi stå på standen til Gjerstad Historielag, som allerede har bestilt flere eksemplarer av boka, slår Anders fast.

Se stor reportasje i vår lørdagsavis

Artikkeltags