Gå til sidens hovedinnhold

Gullfisk-suksess

Artikkelen er over 13 år gammel

Den nystartede akvarieklubben hadde stor suksess med sitt aller første treff.
– Det kom dobbelt så mange som jeg hadde tort å håpe på, sier leder Roy Fredrik Pedersen.

Denne helgen holdt Risør Akvarieklubb sitt aller første treff. Under auksjonen søndag gikk 300 objekter under hammeren, mer eller mindre sjelden fisk, reker, snegler, akvarieplanter og diverse utstyr. Og dette var tydelig noe mange ville ha med seg, for det var svært så folksomt i Kiwanisbygget.

Akvariekapasitet
Det var det heller ingen tvil om at auksjonarius Thor Winther Dahl hadde greie på det han solgte. Her hørte en nemlig ikke betegnelser som slørhale eller gullfisk. Her gikk det på latinske navn og utgreinger om hvilke forhold de ulike fiskeartene trives under. Publikum på sin side var ikke sene om å slå til på det ene gode kjøpet etter det andre.
– Vi er heldige som har fått med oss Thor. Han er godt kjent innen akvariemiljøet, driver egen dyrebutikk i Moss, og har reist kloden rundt for å fange fisk som han importerer til Norge, forteller Risør Akvarieklubbs leder Roy Fredrik Pedersen.

Han er for øvrig strålende fornøyd med oppmøtet.
– Til auksjonen kom dobbelt så mange som jeg hadde tort å håpe på. Slike auksjoner pleier imidlertid å være populære, for her kan en få tak i ting en ikke får kjøpt i dyrebutikker. Folk tar nemlig med seg fisk, planter og andre ting hjemmefra som de gjerne har avlet fram selv, forteller Roy Fredrik.

Gode tilbakemeldinger
Lørdagen var satt av til foredrag, og foredragsholderne som kom helt fra Stavanger, Bergen og Moss innfridde forventningene til fulle.
– De var veldig dyktige, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de som møtte opp. Mange var svært positivt overrasket over det vi hadde fått til. Så dette har vært veldig morsomt, sier Roy Fredrik som sammen med de andre medlemmene i Risør akvarieklubb satser på å arrangere et nytt treff neste år.