Guro fra Hope har hovedrollen

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

–Hun er et ekte teaterbarn, sier teaterinstruktør Siw Johannsen om Guro Sandnes Trydal som har fått hovedrollen i barnekorforestillingen Esmeralda og Klodemagen.

DEL

Guro Sandnes Trydal har fått hovedrollen i en stor barnekorforestilling som skal framføres i Dypvåg kirke førstkommende søndag.

–Hun har et utrolig ansikt og kroppsspråk, og det lyser lang vei av henne. Dessuten tør hun å spille, derfor gjorde det ikke noe at hun reiste til Syden den siste uka før premieren, forteller teaterinstruktør Siw Johannesen.

Guro er nemlig på Grand Canaria med familien denne uka, men hun har fått beskjed om å øve på å se fornærmet ut. Det er nemlig en viktig egenskap for en som skal spille rollen som Esmeralda.

Basert på bok

Barnekorforestillingen ”Esmeralda og klodemagen” er basert på en helt fersk bok av Peter Svalheim. Musikken og hovedtrekkene i dramaturgien er laget av komponist Åshild Watne.

–Det hele handler om en andreklasse som skal til å øve på julespillet med sin faste lærer, høygravide Monika, da hun må avbryte undervisningen, forteller Siw.

Esmeralda får se hvordan læreren hennes rystes av smerte, og blir overbevist om at barnefødsler er det vondeste som finnes. Esmeralda er litt stille i klassen og derfor blir hun plukket ut til å være Maria, noe hun absolutt ikke har lyst til. Den faste læreren blir erstattet av en vikar som får klassen med på å lage et temmelig utradisjonelt julespill. Esmeralda synes det er irriterende at hun gjør alt så annerledes, og det gir henne enda en grunn til å være fornærmet.

–Hun har ikke til hensikt å føde Gud stille, men planlegger å skrike høyt og stygt, og inngår en pakt med seg selv om å gjennomføre dette, sier Siw og lar resten av handlingen være en hemmelighet.

Et stort løft

–Det er et veldig stort løft for oss, der er alle gode krefter bidrar. Og det er gøy å arbeide sammen. Dessuten er vi veldig stolte over at dette faktisk er en verdenspremiere, med ny musikk og ny bok som gir oss en ny måte å se adventstida på, forteller Siw Johannesen.

I tillegg til om lag 80 barn i alderen fire til tolv år, er flere dirigenter og andre medarbeidere involvert i oppsetningen. Blant dem er også Lars Andreas Aspesæter fra Gjerstad som er et av medlemmene i orkesteret.

Artikkeltags