Håper på massemønstring

Artikkelen er over 8 år gammel

Tirsdag 12. oktober er tiden kommet for å markere sitt syn på det mange betegner som raseringen av sykehustilbudet.

DEL

Tirsdag 12. oktober er tiden kommet for å markere sitt syn på det mange betegner som raseringen av sykehustilbudet. Det planlagte fakkeltoget i Arendal vil forhåpentligvis få massiv støtte også fra Risør og Gjerstad.

Brukerkontoret i Risør, som representerer seks ulike foreninger og lag, har i alt et medlemsregister med ca. 400 medlemmer.

Så mange som mulig

–Vårt håp er at så mange som mulig deltar under markeringen, forklarer leder av Brukerkontoret, Helge Krystad. Han opplyser at Else Vigdis Mælashaug Moe, som er leder av Risør Revmatismeforening, er den som står bak initiativet overfor

Brukerkontoret

. –Landsforeningen for hjerte og lungesyke, Norges Handikapforbund, Risør Revmatikerforbund, Norges Forbund for Utviklingshemmede, Norges Astma og Allergiforbund og Norges Diabetesforbund har lokallag i Risør og Gjerstad og vi håper at disse benytter seg av busstransporten vi setter opp, sier Else Vigdis. Hun legger samtidig til at Landsforeningen for hjerte og lungesyke setter opp egen buss i samarbeid med Risør Kvinne og familielag.

Kan være avgjørende

Dermed kan det bli to busser med medlemmer fra ulike organisasjoner som går fra rutebilstasjonen tirsdag 12. oktober om ettermiddagen. Else Vigdis Mælashaug Moe, som arbeider som ambulansesjåfør, gir uttrykk for at hun håper folk forstår viktigheten av at avstanden til sykehus i enkeltsituasjoner kan være avgjørende for utfallet.

–Vi ønsker selvsagt at akuttfunksjonene beholdes i Arendal, sier hun. Det er et ønske hun antakeligvis vil komme til å dele med svært mange tirsdag 12. oktober.

Kommunalt initiativ

Else Vigdis Moe Mælashaug sier samtidig at hun håper det ikke bare er medlemmer av helserelaterte lag og foreninger som føler behov for å markere sitt syn på sykehusplanene. Disse vil nemlig få muligheten til å reise til Arendal på busser som leies inn som følge av et kommunalt initiativ.

Dette ble bekreftet av ordfører Knut Henning Thygesen i bystyret torsdag kveld. Da vedtok politikerne å slutte seg til en interpellasjon signert Daniel Glaser og Liv Jorunn Høiberg fra Rødt.

Les mer i papirutgaven

Artikkeltags