Håper på samarbeid om Holmenprosjekt

Artikkelen er over 10 år gammel

–Holmen er ikke et isolert prosjekt. Holmen er i høy grad en del av Risør. For at vår satsing kan bli vellykket, trenger vi støtte fra befolkningen slik at Risør som destinasjon får den oppmerksomhet dette flotte stedet fortjener.

DEL

–Holmen er ikke et isolert prosjekt. Holmen er i høy grad en del av Risør. For at vår satsing kan bli vellykket, trenger vi støtte fra befolkningen slik at Risør som destinasjon får den oppmerksomhet dette flotte stedet fortjener.

Det sier Kjell Hugo Haugen, adm.dir. i Backe Prosjekt AS.

Førstkommende mandag inviteres det til nok et folkemøte om Holmen på Risørhuset. Med reguleringsplanen som ballast skal arkitektene Johan Østengen og Oddvar Johansen samt Kjell Hugo Haugen, orientere om prosjektet og besvare spørsmål.

Spennende fase

Det er utvilsomt en spennende fase Holmenprosjektet befinner seg i. Mange ser på realiseringen av Holmenprosjektet som Risørs redning. Gjennomføringen av et konsept som innebærer boenheter til både fritids og helårsbruk, hotell, parkeringsanlegg, utomhusarealer og båtplasser er ikke hverdagskost.

Gjenspeiles i tilbudet

–Det er ikke til å komme utenom at prosjektet blir kostnadskrevende. Det gjenspeiles i tilbudet man får. Det er ikke hver dag det dukker opp en mulighet som inkluderer boenheter i strandkanten, med parkeringsplass under tak, båtplass noen få meter unna og flotte, solrike utomhusarealer. Det jeg derfor er veldig opptatt av nå, er hvor mange som har den nødvendige løfteevnen til å investere i en boenhet på Holmen. Blant de fastboende er det kanskje ikke så mange?, spør Haugen.

Men om det kanskje ikke er så mange blant byens befolkning som ser seg råd til å sikre seg bolig på Holmen, har Haugen fattet et visst håp om at et annet segment er interessert.

Positive tilbakemeldinger

–Vi har tenkt litt på en del hytteeiere som har feriesteder i skjærgården, men som nå overlater dette til neste generasjon. Kanskje det blant dem er noen som har lyst til å sikre seg en bomulighet i Risør, sier han.

Når det gjelder de nyeste planene for Holmen, slik prosjektet nylig ble presentert i AAB, sier Haugen:

–Vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Samtidig finnes det dem som ikke har fått med seg at den reguleringsplanen som nå er visualisert, ikke sier noe om den endelige utformingen av bygningene. Den tar bare for seg volumet, sier Haugen.

Blir moderne

Haugen håper også at folk flest forstår at det ikke er aktuelt å kopiere Risørbygninger på Holmen.

–Skråtak blir det ikke på Holmen. Uttrykket blir moderne. At det blir kvalitet, selv om det er annerledes, kan jeg imidlertid garantere. Kjell Hugo Haugen sier at folkemøtet i Risørhuset mandag kveld ikke inneholder særlig mye nytt i forhold til prosjektets fremdrift.

–Men jeg håper selvsagt at det vil komme spørsmål fra folk som kanskje kan tenke seg å flytte til Holmen om et par år, sier han.

Markedsføringen

Møtet i Risørhuset betrakter han derfor også som en mulighet for å begynne markedsføringen. Haugen sier samtidig at selv om det tar tid før prosjektet er i havn formelt sett, satser han på at det ikke oppstår byråkratiske forsinkelser.

–Vi håper på behandling i hovedutvalget for plan, miljø og teknisk sektor i februar og kanskje en avsluttende behandling i bystyret før sommeren, sier adm.dir. Kjell Hugo Haugen i Backe Prosjekt.

Artikkeltags